Antena Căutare

De ce este bine să folosești oțetul atunci când speli rufele. Cele mai eficiente motive să-l ai, mai des, la îndemână

Oțetul are numeroase întrebuințări atunci când vine vorba de gospodărie, dar mai ales de hainele noastre.

rufe spalate
De ce este bine să folosești oțetul atunci când speli rufele. Cele mai eficiente motive să-l ai, mai des, la îndemână | Unsplash

Oțetul are nu doar un scop culinar, ci și acela de a albi rufele, de a împrospăta mirosul sau de a înmuia rufele, fără să mai folosești substanțe chimice dure.

Citește și: De ce trebuie să pui oțet în apa în care fierbi cartofii. Secretul bucătarilor pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

De ce este bine să folosești oțetul atunci când speli rufele

Oțetul este un produs ieftin și sigur de utilizat în ​​mașinile de spălat. Când cumperi oțet, alege-l pe cel alb distilat, pentru că nu conține coloranți naturali vegetali care pot păta hainele. Dacă ai, în schimb, oțet din cidru de mere, mai diluează-l cu apă înainte de a-l folosi asupra hainelor tale, explică Thespruce.com.

Elimină mirosurile neplăcute

Pentru ca totul să miroasă proaspăt și nu a mucegai în mașina de spălat, umple-o cu apă fierbinte, adaugă 450 - 470 ml oțet alb distilat și dă drumul la programul normal de spălare. Apoi, dă drumul la un al doilea program de spălare normal, cu detergent de data asta.

Citește și: Oțetul de mere poate ajuta la pierderea în greutate. Care sunt beneficiile lui pentru organism

Oferă strălucire hainelor și le albește

Acidul acetic din oțetul alb distilat este atât de ușor încât nu va dăuna țesăturilor. Poți adăuga 120 ml de oțet la clătirea finală a rufelor, în compartimentul pentru balsam.

Pentru a avea din nou șosete albe sau prosoapele de bucătărie, adaugă 250 ml oțet alb distilat într-o oală mare cu apă. Se încălzește până la fierbere și se adaugă lucrurile murdare. Lasă-le să se înmoaie peste noapte și apoi spală ca de obicei. Această metodă trebuie utilizată numai pe țesături 100 % din bumbac.

Înmoaie țesăturile în mod natural

Dacă nu vrei să folosești balsam, dar îți dorești haine moi, pune 120 ml oțet alb distilat la finalul siclului de spălare a rufelor. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial.

Citește și: Femeia care a băut oțet timp de două săptămâni. Ce s-a întâmplat în corpul ei

Reduce scamele și părul de animale

Doar 120 ml de oțet alb distilat în ciclul de clătire va ajuta la prevenirea depunerii scamelor și a părului de animale.

Combate mirosul de transpirație

Umple o sticlă pulverizatoare cu oțet alb distilat nediluat. Folosește oțetul direct pe țesătură, în zona subrațului și lasă să acționeze cel puțin 10 minute, apoi spală în mod normal.

Scapă de mirosul de fum de țigară

Dacă hainele tale miros a fum de țigară/trabuc, adaugă 120 ml oțet alb distilat la ciclul de spălare. Pentru haine și perne/draperii, umpleți cada cu apă fierbinte și adăugați 250 ml oțet. Agață hainele sau țesătura deasupra apei aburinde și închide ușa astfel încât aburul să poată pătrunde în fibre.

Oțetul alb distilat este, de asemenea, eficient în îndepărtarea mirosurilor grele de fum din aer în urma unei neatenții în gospodărie.

Curăță fierul de călcat

Când fierul de călcat este rece, clătește rezervorul cu apă și oțet. Umple fierul de călcat și agită apa prin orificiile de ventilație pe o cârpă veche. În cele din urmă, calcă o cârpă veche timp de câteva minute pentru a elimina orice reziduu înainte de a trece la călcarea articolelor de îmbrăcăminte care pot fi purtate.

Pentru a îndepărta urmele de ars de pe placa frontală a fierului de călcat, freacă cu o pastă din părți egale de oțet alb distilat și sare. Șterge ulterior cu o cârpă umezită cu oțet alb distilat.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x