Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Adela

Lucrurile esențiale pe care trebuie să le bifezi când vrei să achiziționezi un apartament

O locuință nouă este visul oricărui român care vrea să se așeze la casa lui. Un credit, rate, avans și alegerea celei mai potrivite variante, un bloc vechi în centrul orașului sau o clădire nou-nouță la periferie? Aceasta este principala dilemă a fiecăruia atunci când caută un apartament.

O locuință nouă este visul oricărui român care vrea să se așeze la casa lui. Un credit, rate, avans și alegerea celei mai potrivite variante, un bloc vechi în centrul orașului sau o clădire nou-nouță la periferie? Aceasta este principala dilemă a fiecăruia atunci când caută un apartament.

În funcție de nevoie, preferințe și buget, poți începe prin a-ți contura câteva criterii prin care să restrângi aria de căutare. Pentru a găsi locuința perfectă este important să știi ce cauți. În Capitală, unde se află polul tranzacțiilor imobiliare, problema traficului, a parcării de reședință ori a spațiilor verzi sunt luate în calcul. Tot mai mulți constructori de locuințe au ridicat la marginea orașului sau în localitățile de pe lângă București adevărate cartiere rezidențiale care vin și ele cu avantaje și dezavantaje.

Îți oferim un ghid cu chestiuni pe care trebuie să le bifezi atunci când cauți apartamente de vânzare în București:

Avantaje versus dezavantaje: bloc vechi sau bloc nou

Bloc nou, apartament impecabil și o mutare imediată. Dacă alegi varianta nou, atunci vei avea nevoie doar de mobilă și de electrocasnice. La extrema cealaltă, un apartament vechi ar putea să aibă îmbunătățiri, dar ele să nu fie tocmai pe placul tău. Dacă vrei să te apuci de renovat, trebuie să iei în calcul cheltuieli suplimentare. Avantajul poate fi dat de zona, asta pentru că în București un apartament de vânzare nou, în oraș, este extrem de costisitor comparativ cu unul dintr-un bloc vechi. Găsești anunțuri cu apartamente online și poți arunca un ochi pentru a te orienta asupra prețurilor în ambele situații.

Analizează blocul și zona din jur

Dacă te-ai decis să cumperi un apartament într-un bloc vechi, ai ales deja zona, fă-ți timp pentru a merge să inspectezi împrejurimile. Spații verzi, starea imobilului la exterior, eventuală reabilitate, dar și modul în care este strâns și depozitat gunoiul, toate aceste aspecte sunt relevante pentru un trai civilizat. În plus, felul în care se prezintă imobilul influențează cheltuielile tale ulterioare, cel puțin în sezonul rece, când va trebui să plătești factura la căldură. Investighează avizierul scării și vezi cam care sunt cotele plătite de fiecare apartament pentru a-ți face o idee.

Zona raportată la ariile tale de interes

Desigur, nu vei avea mereu același job și nici n-o să mergi să-ți faci toată viața cumpărăturile în același loc, însă înainte de a cumpăra o locuința e bine să iei în calcul și astfel de aspecte ce țin de organizarea timpului tău. Dacă vrei să locuiești într-o zonă cu mijloace de transport în comun la doi pași, cu stație de metrou, atunci aceste criterii vor mări prețul. De exemplu, la apartamentele de vânzare din București, cu cât e mai aproape de metrou un bloc, cu atât prețul este mai ridicat. Fiecare are propriile criterii atunci când vine vorba de ales o zona, însă nu te grăbi. Analizează prețurile, dar și potențialul pe viitor al ariei. De exemplu, dacă peste cinci ani se va construi un centrul comercial în zona, e garantat că apartamentul tău va valora mai mult.

Utilități, grădinițe, școli

Gândește pe termen lung! O astfel de achiziție presupune o perioadă îndelungată de ședere acolo, dacă nu apar probleme de orice tip sau nu vei dori să te muți. Judecând după alegerea pe care ai făcut-o, e lesne de înțeles că cel puțin următorii ani îi vei petrece în zonă. În funcție de planurile tale de viitor, ia în calcul diferite utilități pe care zona le oferă, de la parcuri, școli și grădinițe până la mall-uri ori o sală de sport. Nu știi niciodată când ai nevoie să fie aproape!

Ai grijă să intri în posesia actelor și acestea să fie conforme

Ai studiat anunțurile imobiliare, ai mers la vizionare și în final ai ales. Dar înainte să devii cumpărător, documentează-te cu privire la actele de care ai nevoie pentru a încheia procesul de vânzare-cumpărare, indiferent dacă optezi pentru o locuință achiziționată de la un expert imobiliar, fie direct de la fostul proprietar. Informează-te cu privire la procedura legală și la ce anume trebuie să primești odată ce devii proprietar al unui apartament.

Găsești anunțuri imobiliare cu apartamente de vânzare în București, în toate zonele din oraș sau în cele limitrofe, noi sau vechi, la un click distanță. Intră pe platforma HomeZZ.ro, unde în fiecare zi sunt actualizate mii de imobile de vânzare, iar printre ele poate fi și al tău!

Recomandari