Antena Căutare

(P) Placarea fațadelor cu plăci din piatra naturala

O fațadă aleasă pentru o clădire este precum o haină nouă pe care i-o oferi acesteia, cu toate accesoriile sale.

o casă Galerie
O fațadă aleasă pentru o clădire este precum o haină nouă pe care i-o oferi acesteia, cu toate accesoriile sale | https://www.piatraonline.ro/travertin-yellow-scapitat-7-62cm-x-ll-x-2-1cm

Fațada casei este foarte importantă, deoarece ea nu are doar un rol estetic, ci și unul constructiv, care poate schimba total modul de comportare al acesteia. Fațadele pentru clădiri sunt diferite, însă cele mai frumoase tipuri de fațade sunt în mod cert cele realizate din piatră naturală. Dacă îți dorești o fața unică și specială pentru casa ta, iată câteva idei de amenajare care s-ar putea să te atragă iremediabil.

Placarea cu travertin a fațadelor

Travertinul este un material foarte folosit pentru placarea fațadelor, fiind o rocă naturală cu rezistență mare, din clasa rocilor calcaroase. Pentru cei care vor să folosească piatra pentru fatada casei travertinul este cea mai bună, dar și una dintre cele mai ieftine variante de placare. Deși travertinul poate fi prelucrat și poate fi lustruit astfel încât suprafața sa să fie lucioasă, tendința este aceea de a folosi travertinul în starea sa naturală, cu goluri mici structurale. Aceste mici goluri sunt de fapt și semnul distinctiv al travertinului, iar în funcție de calitatea acestuia golurilor vor varia ca dimensiune. Travertinul de calitate superioară va avea mai puține goluri în structură, dar și mai mici ca dimensiuni.

Placarea caselor cu marmură

Articolul continuă după reclamă

Marmura este un material fin și discret, însă frumusețea sa cu siguranță iese în evidență. Marmura este o rocă de cristalizare, drept pentru care adesea frumusețea ei se vede și în strălucirea naturală a micilor cristale din structură. Marmura poate avea diferite culori și poate fi tăiată în diferite dimensiuni ale plăcilor, astfel încât să poți obține suprafețe deosebite, al căror model va fi cu adevărat unic. În general marmura este folosită și pentru placarea fațadelor centrelor comerciale sau a sediilor de birouri, deoarece oferă suprafețe elegante, în nuanțe simpliste, dar deosebit de frumoase.

Marmura este foarte ușor de întreținut și rezistă foarte bine la exterior, atât ca placare în cazul fațadelor, cât și ca pardoseli pentru trafic mediu spre ridicat. Totuși, trebuie avut în vedere faptul că în timp, după o utilizare frecventă, marmura își poate pierde ușor din strălucire, însă aceasta poate fi redată prin folosirea unor produse speciale pentru curățare și prin lustruire cu discuri cu pâslă.

Placarea cu granit a fațadelor

Dacă vrei o suprafață elegantă, unică și specială, atunci granitul este cea mai bună alegere. Granitul este o piatră naturală cu duritate foarte mare, care nu se zgârie și care este foarte rezistent la șocuri mecanice, dar și la factori climatici extremi. Granitul rezistă foarte bine la acțiunea razelor UV, la ploaie sau vânt, la ger sau zăpadă. Practic, granitul nu suferă modificări în timp și nici decolorări, fiind un material foarte aproape de perfecțiune. Granitul are porozitate scăzută, drept pentru care nu va trebui să te temi de o eventuală ascensiune a apei în capilaritatea rocii care să conducă la deteriorări.

Granitul este folosit atât pentru placarea fațadelor locuințelor, cât și în cazul spațiilor publice. Instituțiile, clinicile, spitalele, showroom-urile, toate aceste facilități apelează la granit pentru fațade, deoarece acesta este rezistent în timp și nu necesită modificări frecvente sau reparații uzuale.

Fațadele clădirilor necesită un strat de acoperire care să le protejeze și care să le ofere un plus de frumusețe. Este foarte important să alegi un material potrivit pentru a realiza fațada casei tale, un material care să îți ofere durabilitate, rezistență și frumusețe. Piatra naturală îmbină aceste cerințe drept pentru care aceasta pare a fi cea mai potrivită soluție pentru a-ți îmbrăca locuința în straie noi.

(P) Mozaic în curte sau grădină: proiecte curajoase și durabile... (P) Care sunt cele mai eficiente modele de uscătoare de mâini?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 25 iulie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: O zi ideală pentru activități creative
Super Neatza, 25 iulie 2024. Horoscopul Zilei cu Adina Moraru: O zi ideală pentru activități creative Joi, 25.07.2024, 09:08
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x