Ai la dispoziție un mic balcon în care îţi doreşti să creşti legume, plante aromatice şi flori, să întinzi două şezlonguri la soare şi să strecori şi o măsuţă de savurat cafeaua?
Iată câteva trucuri prin care poți îmbina aici o grădină de legume și câteva straturi de flori:
Este foarte dificil să amenajezi o grădină de legume într-un spaţiu atât de mic cum este balconul, dar nu imposibil. Obişnuieşte-te cu gândul unor recolte mici, dar gustoase, şi încearcă să organizezi totul cât mai bine.
Pe cât posibil, foloseşte spaţiul pe înălţime, umplând pereţii cu ghivece mici şi uşoare şi folosindu-te de rafturi înguste şi de jardiniere prinse în afara balconului.
Poţi să crești pe balcon varietăţi pitice ale legumelor normale, verdeţuri pentru salate (lăptuci, ridichi, spanac), căţărătoare (fasole, mazăre), plantele aromatice şi fructe (căpşuni sau fragi, în funcţie de luminozitate).
Dacă eşti grădinar începător, exersează-ţi mai întâi talentul pe plante anuale, excelente şi în cazul în care nu ai balconul închis.
Balconul poate fi îmbrăcat în căţărătoare anuale precum zorelele, Thunbergia, Lathyrus odoratus, sau perene, dar acestea din urmă au nevoie de ghivece mai mari şi de minimă protecţie iarna.
Pentru a umbri balconul, poţi folosi pânze impermeabile în culori vesele sau poţi crea umbrare din plante agăţătoare, sunt mai uşoare şi ocupă mai puţin loc decât ghivecele cu arbuşti.
Dacă balconul este foarte mic, optează pentru mobilier pliant – pe post de măsuţă de cafea poate fi folosit un simplu raft rabatabil.
Vrei să te muți la casă? Vezi pe HomeZZ.ro cele mai noi anunțuri cu vile și case scoase la vânzare.
Cum să aduci mai multă lumină într-o cameră întunecată?... Ce prețuri au terenurile din București?...