Căutare Live

Ce schimbări poți face în noul an pentru casă

Începuturile noi sunt cele mai bune ocazii pentru micile schimbări din viață, dar și din casă. Dacă ți-ai făcut o listă cu dorințe pentru 2020, nu uita să te concentrezi pe cele care privesc modernizarea sau modificarea decorului. Tehnologiile noi, mobilierul funcțional sau adoptarea culorilor anului pentru zugrăveli sunt doar câteva dintre aspectele pe care te poți concentra. Iată ce poți încerca și tu:

Ce schimbări poți face în noul an pentru casă

Modificări în baie

Baia este una dintre încăperile cel mai des folosite de întreaga familie, așa că trebuie să ofere un grad ridicat de confort și să se potrivească nevoilor tuturor. Dacă ai o baie cu o cabină de duș și îți dorești ca din noul an să te bucuri de băi relaxante măcar de câteva ori pe săptămână, alege ceva nou. Alege dintre modelele de cazi de baie potrivite pentru dimensiunile spațiului tău, dar și în funcție de ceea ce-ți dorești. Fie că alegi o cadă simplă sau una care are funcție de hidromasaj, trebuie să ai grijă ca baia să nu devină prea aglomerată. De asemenea, dacă te-ai plictisit de modelul de gresie sau faianță, stabilește cea mai potrivită perioadă pentru a le schimba.

Panouri solare pentru casă

Dacă stai la casă, poți profita de acest lucru pentru a deveni mai conștiincios și să economisești energie. Unul dintre țelurile pentru noul an poate fi acela de a avea o casă cât mai prietenoasă cu mediul și un stil de viață minimalist. Pentru o astfel de inițiativă trebuie să știi că statul român îți vine în ajutor prin programul Casa Verde. Acesta îi sprijină pe cei care își doresc să treacă la alternative ecologice printr-o subvenție. Prețul te poate descuraja atunci când îți dorești să optezi pentru panouri solare, iar asemenea programe sunt dezvoltate tocmai pentru a-i încuraja pe cât mai mulți cetățeni care vor să facă o schimbare.

An nou, culoare nouă

Un look fresh pentru casa ta nu trebuie să implice neapărat schimbări majore. De cele mai multe ori, chiar și schimbarea culorii dintr-o cameră poate transforma complet atmosfera. Dacă îți dorești să optezi pentru o culoare modernă și liniștitoare, culoarea anului 2020 este cea mai bună variantă. Albastru clasic a fost culoarea aleasă de Pantone pentru noul an și reprezintă sentimentul de pace și liniște al spiritului uman. Această nuanță se potrivește cel mai bine pentru dormitor sau hol, dar și într-o sufragerie decorată în stil scandinav sau contemporan. Dacă ai un spațiu restrâns, dar vrei să-i dai viață printr-o pată de culoare, poți zugrăvi doar un perete de accent.

Camera copilului

Dacă în planurile pentru noul an se strecoară și venirea unui bebeluș, trebuie neapărat să te ocupi și de acest aspect. Camera copilului se pregătește din timp, începând cu perioada în care sarcina avansează. Aceasta trebuie să fie cât mai simplă pentru început, deoarece copilul va avea puține nevoi în primele luni din viață. Culori pastelate și liniștitoare trebuie să învăluie întregul decor. Această încăpere va avea un efect puternic și asupra mamei, care va petrece cea mai mare parte din timp acolo. Vei avea nevoie de o comodă cu sertare pentru haine și alte produse, dar mai ales de un pătuț potrivit. De asemenea, nu trebuie să lipsească un fotoliu sau un balansoar pentru a o ajuta pe mamă atunci când alăptează sau când ambii părinți vor să se bucure de contactul cu cel mic. Dacă spațiul actual nu îți oferă măcar o a treia cameră, ar trebui să te gândești la mutare.

Lasă noul an să îți ofere posibilitatea pentru cât mai multe schimbări și planifică-le din timp pe cele pentru casă. Un an nou îmbelșugat vine și cu noi proiecte și planuri pe termen lung.

Sursa foto: unsplash.com

La mulți ani, Florin Piersic, la împlinirea vârstei de 84 de ani!... Storel.ro – cel mai nou marketplace din România...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri