Fie că vorbim despre o zi petrecută la birou, o cină romantică sau o seară alături de familie, o coafură tip coadă de cal este cea mai practică și de efect soluție. În acest fel, vei uita de presiunea buclelor care se lasă sau a părului îndreptat care își pierde aspectul impecabil din cauza umezelii și te vei bucura de un look chic și relaxat.
Coadă de cal perfectă, în doar 5 minute
Pentru un efect garantat, renunță la coada de cal clasică, banală și adoptă un look ceva mai îndrăzneț – o coadă de cal cu volum. Nici pentru acest tip de coadă nu trebuie să recurgi la trucuri foarte complicate. Ai nevoie doar de câteva accesorii și produse de nădejde – elastice de păr, agrafe, o perie și piepteni de frizerie profesionali. Și puțină îndemânare!
1. Primul pas spre o coafură impecabilă este perierea atentă a părului, mai ales dacă părul tău natural nu este drept, ci mai degrabă ondulat sau creț. Vei îmblânzi astfel șuvițele rebele și te vei bucura de un aspect îngrijit al părului. Pentru a-ți peria părul fără să îl rupi, ai nevoie de o perie de păr plată, preferabil din păr natural. Periile realizate din material sintetic degradează părul. La fel și pieptenii, aceștia fiind ideali pentru tapat și mai puțin pentru pieptănat.
2. După ce te asiguri că părul tău este perfect pieptănat, poți trece la pasul următor – întinde părul cu aceeași perie pe care ai folosit-o la pieptănat până aduci tot părul într-o coadă înaltă, ridicată în vârful capului. Prinde-o cu un elastic apropiat de nuanța părului tău, suficient de strâns cât să stea fixă, dar suficient de lejer cât să te simți confortabil.
3. Truc: Dacă vrei să ascunzi complet elasticul de păr, ia o șuviță de păr, nu foarte subțire, de aproximativ 1-2 cm și rotește-o în jurul elasticului până ce îl ascunzi. Prinde șuvița cu o agrafă sub coadă și vei obține efectul dorit. Pentru ca șuvița să nu aibă un efect ciufulit, netezește-o cu un pieptăn cu zimți rari.
4. Acum prinsă coada, trebuie tapată cu atenție până prinde o textură rebelă, care nu numai că îți oferă un look aparte, dar conferă și efectul unui păr mai des. Acest tip de volum te va avantaja, mai ales dacă părul tău este rar. Pentru a obține o coadă de cal cu personalitate, folosește un pieptăn pentru tapat părul. Chiar dacă există o mulțime de modele de piepteni, cel special pentru tapat se distinge prin câteva trăsături: două capete diferite și zimți rigizi și rari. Împarte coada în 3-4 șuvițe și tapeaz-o pe fiecare în parte, de la baza cozii spre vârfuri.
5. După ce ai obținut efectul unei cozi voluminoase, aplică fixativ pe toată suprafața părului, pentru ca părul să păstreze textura oferită de tine prin tapaj. Rezultatul? O coadă de cal modernă, numai bună de scos la purtare atunci când ești pe fugă. Tot acest proces durează nu mai mult de 5 minute.
Calitatea face diferența
Truc: Chiar dacă vorbim despre un hairstyle simplu, destul de banal, nu trebuie să neglijăm calitatea produselor pe care le folosim atunci când realizăm această coafură. Atât pieptenii folosiți, cât și fixativul, trebuie să fie produse calitative, profesionale, care să ofere protecție și un aspect cât mai natural firului de păr.
Practic, întregul secret al acestei coafuri constă în taparea excesivă a părului prins în coadă. O tehnică simplă, dar care îți va scoate întreaga apariție din anonimat. Nu ezita să pui și tu în aplicare acest truc, ori de câte ori îți dorești o coafură rapidă și interesantă!
Brătările din argint personalizate – un trend în tendințe... Sfântul Andrei. Când se pune grâu la încolțit și cum afli ce soartă vei avea...