- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Crăciunul este una dintre cele mai frumoase perioade din an, atât pentru copii, cât și pentru cei mari. Este momentul perfect să te întâlnești cu familia la masă, să îți vezi rude și prieteni cu care nu ai mai fost în contact direct de multă vreme, este perioada în care cei plecați din țară se întorc acasă să fie mai aproape de cei dragi și de bucatele tradiționale românești. Dincolo de toate acestea, Crăciunul poate fi și o perioadă solicitantă. Sunt multe lucruri pe care ar trebuie să le pregătești ca totul să fie perfect, iar lipsa unei organizări clare a bugetului te poate pune într-o situație dificilă.
6 trucuri pentru o pregătire mai ușoară a Crăciunului din acest an:
1. Gătește mai simplu
Mesele tradiționale de Crăciun tind să fie exagerat de bogate. Multă mâncare care de obicei pune în pericol nivelul de colesterol, mult timp petrecut pentru a găti, iar la final, în mod inevitabil, te vei trezi cu multe resturi pe care trebuie să le arunci. Poți încerca de acest Crăciun să mai simplifici lucrurile, prin cantități mai mici și mai puțin timp petrecut alături de cuptor. Poți încerca această rețetă de cozonac fără frământare extrem de rapidă și poți lua în calcul chiar să împarți preparatele gătite cu cei pe care îi vei invita la tine acasă. În privința resturilor de mâncare, marea majoritate a acestora pot fi regândite și transformate în preparate rapide de servit a doua zi de Crăciun.
2. Nu trebuie să faci tu totul
Plecând de la sfatul de mai sus, încearcă de acest Crăciun să nu te mai organizezi de una singură. Dacă ai de gând să organizezi o masă festivă la tine acasă, poți împărți responsabilități între invitații tăi. Oricum și ei vor pregăti la rândul lor preparate de Crăciun, iar în acest mod puteți să vă împărțiți timpul mai util pentru toată lumea.
3. Un brad artificial
Poate că nu are aceeași însemnătate a unui brad natural, însă este mult mai util atât pentru termen lung, din punct de vedere al costurilor, dar și pentru protejarea naturii în general. În plus, nu va face mizerie în casă la final și te va scuti de nevoia de a face curat.
4. Nu lăsa curățenia generală pe ultima sută de metri
Pentru că tot am adus în discuție curățenia, Crăciunul este momentul în care cele mai multe persoane se pregătesc să facă o curățenie generală în casă. Asta înseamnă cel puțin o zi pierdută, dacă nu chiar două sau trei. Un sfat util de urmat este să faci curățenie treptat. Poți spăla din timp draperiile și perdelele, apoi covoarele, iar între timp poți avea grijă să păstrezi ordine în casă și să dai regulat cu aspiratorul și să ștergi mobila de praf. Atunci când acest proces se întinde, treptat, în decurs de două, trei săptămâni, efortul este altfel redistribuit și nu vei mai simți că pierzi timp.
5. Ia cadourile din timp
Cadourile de Crăciun reprezintă o altă grijă care ar trebui rezolvată din timp. Oricum ai idee cui vrei să îi iei ceva și ce își dorește acea persoană, așa că cea mai bună soluție este să le cumperi din timp. Magazinele tind să se supraaglomereze în perioada sărbătorilor, stocurile se vor epuiza rapid, iar tu vei pierde timp la casă și căutând mereu cadoul potrivit prin magazine. Poți comanda de pe internet, asigurându-te doar că fereastra de timp este suficientă pentru ca toate cadourile să ajungă până în Crăciun.
6. Planifică-ți toate cumpărăturile
În mod cert, unele alimente perisabile nu pot fi cumpărate din timp. Însă carnea poate fi congelată, făina și uleiul vor rezista, iar multe alte produse pot sta în debaraua casei tale chiar și cu o lună până la Crăciun. Lasă pe lista de cumpărături pentru ultima săptămână înainte de sărbători doar alimentele care trebuie consumate rapid. Astfel vei reuși să petreci mai puțin timp la piață și vei avea mai mult timp pentru tine.
Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Alliance
Calendar ortodox 22 noiembrie. Sărbătoare Sfânta Cecilia. La mulți ani!... Casa în care locuiești îți poate influența sănătatea. 5 lucruri la care să fii atent...