Antena Căutare

7 motive sa trimitem copiii in tabara

“Sa-l trimit in tabara sau nu?” “Cum se va descurca acolo fara mine?”. Sunt doar doua dintre zecile de intrebari care-ti trec prin minte atunci cand copilul te roaga sa-l lasi in tabara.

Iata ce te sfatuiesc specialistii site-ului prokid.ro:

1. Invata sa comunice mai bine
Copiii sunt din ce in ce mai putin sociabili. La scoala, invatamantul continua sa fie prea putin interactiv, iar acasa, micutii stau cu orele in fata calculatoarelor, intr-o lume virtuala atragatoare, dar uneori foarte nociva, care dezvolta egocentrismul si autoizolarea. O tabara bine aleasa, indiferent de profilul ei - de aventura, sportiva, de arta, de engleza etc., pune copilul in contact cu elevi din alte scoli sau din alte orase si chiar din alte tari. In tabara, copiii petrec impreuna o saptamana sau chiar mai mult, fiind obligati sa comunice si sa se inteleaga.

2. Trebuie sa se descurce singuri
Din dorinta de a-i proteja, avem tendinta de a le da copiilor nostri totul "mura in gura"! In tabara, nu mai e mama sau bunica sa-i ajute sa se imbrace, sa se spele sau sa-si rezolve conflictele cu alti copii! Trebuie sa se descurce singuri, sub supravegherea atenta a consilierilor.

3. Isi asuma riscuri
Psihologii au demonstrat ca adolescentii intra in gasti de cartier pentru a trai emotia si adrenalina faptelor interzise. In tabara, copilul va vedea cum e sa fie liber si nu va simti nevoia, mai tarziu, sa apartina unei gasti de cartier.

4. Isi dezvolta sportivitatea
Chiar daca in societatea de azi multe valori traditionale par perimate, in relatiile interumane avem nevoie de sportivitate si de fairplay. Cu atat mai mult, trebuie sa-i invatam pe copiii nostri sa castige corect si sa-si respecte ctchipierii si adversarii. Jocurile si competitiile din tabere urmaresc dezvoltarea acestui spirit.

5. Copiii vor avea in preajma modele pozitive
Pentru o dezvoltare armonioasa, copiii au nevoie de modele. Consilierii din tabara, atent selectionati si antrenati pentru lucrul cu micutii, devin modele active pentru copiii din echipa lor. Consilierii vor fi alaturi de ei, ajutandu-i sa-si depaseasca frica, sa-si exprime personalitatea, sa asculte atunci cand altii vorbesc si sa aiba curajul de a-si sustine ideile.

6. Devin mai creativi
Taberele ii stimuleaza pe copii sa priveasca lumea cu imaginatie. Cum sa-si prezinte mai bine echipa, printr-un program artistic? Cum sa traverseze un parau fara sa-si ude picioarele? Toate aceste exercitii ii ajuta sa-si dezvolte capacitatea creativa.

7. Distractie pentru cei mici, liniste pentru parinti
Copiii abia asteapta sa vina vacanta, dupa care incep sa se planga de plictiseala! In tabara, plictiseala va lua sfarsit, activitatile zilnice vor face aceasta experienta de neuitat, in timp ce parintii vor avea cateva momente de liniste, acasa.

La ce sa fii atent!
Daca te-ai hotarat sa-l trimiti pe cel mic intr-o tabara, trebuie sa tii cont de cateva reguli. Iata care sunt acestea:
• Intereseaza-te de conditiile de cazare;
• Ia numerele de telefon ale profesorilor coordonatori si lasa-le datele tale, ca sa poti fi contactat in cazul in care apar probleme;
• Da-le cadrelor didactice cat mai multe informatii despre copilul tau. Spune-le daca tine un regim sau daca urmeaza un tratament. De asemenea, daca stii ca micutul e alergic, nu ezita sa-i instiintezi pe organizatori.
• Nu-i incarca bagajul cu lucruri inutile.

Citeste libertatea.ro

Foto

Articolul continuă după reclamă
Rihana si stilul ei cameleonic... Bebelusii simt mai putina durere daca li se da zahar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x