- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Amenajari bucătărie. 8 pași simpli pentru o renovare eficientă a bucătăriei. Iată câteva idei pentru a realiza amenajări în bucătărie, cu un efort minim, sfaturi utile pentru românii care locuiesc în apartamente, cu bucătăria mică, dar și pentru cei care au o bucătărie spațioasă
O reamenajare a bucătăriei înseamnă multă muncă, dar și multă creativitate, mai ales dacă e nevoie să reconstruiești o parte a bucătăriei sau să o faci de la zero. De la a plănui renovarea până la a alege culoarea mobilierului și ce aparate electrocasnice să cumperi, toate acestea pot deveni copleșitoare. Pentru a ușura acest proces, noi te vom ajuta cu câteva idei inovatoare de amenajare a bucătăriei.
Amenajarea bucătăriei – Cum amenajăm spațiul pe care îl avem?
Începem cu începutul. Gândește-te cum vrei să îți organizezi spațiul destinat bucătăriei. Pentru mai multe idei, poți vizita showroom-uri pentru a vedea mai multe posibilități de aranjare a mobilierului și electrocasnicelor necesare. Tot în showroom-uri vei vedea și ce culori se poartă în 2019, ce texturi și ce stiluri. Dacă dorești doar să schimbi mobilier de bucătărie și să reîmprospetezi varul de e pereți, atunci ai nevoie doar de un tâmplar și un zugrav.
Amenajarea bucătăriei – Îmbunătățește iluminatul
Nu te înhăma să faci investiții prea mari. Simpla schimbare a becurilor, a abajurului pentru lampa centrala din bucătărie este suficientă. În plus există tot felul de lămpi și soluții de iluminare care se fixează pe piesele de mobilier prin lipire sau cu cleme. Toate acestea pot schimba decorul din bucătărie radical, fără nici un efort.
Amenajarea bucătăriei – Schimbarea electrocasnicelor
Niște electrocasnice mai sofisticate nu înseamnă doar niște schimbări costisitoare, ci și tehnologia inovativă de care poți beneficia. Mai întâi trebuie să te decizi asupra materialului pe care dorești să îl folosești pentru blatul de bucătărie și apoi alege modelul dulapurilor de bucătărie. Ele nu trebuie să fie doar spațioase, ci și aspectoase.
Amenajarea bucătăriei – Fă măsurătorile necesare
Nu te baza pe faptul că le vei potrivi pe toate în bucătărie atunci când vei primi cutiile cu mobilierul. Trebuie să le măsori și să le potrivești în spațiul pe care îl ai în bucătărie, luându-ți o marjă de eroare. Nu uita să ții cont de instalațiile electrice și sanitare în timp ce te gândești la cum ai monta mobilierul de bucătărie.
Amenajarea bucătăriei – Alege podeaua
Vrei o podea din ciment, gresie sau lemn? Nu uita că o podea din ciment îți poate da mult de furcă. Dacă alegi să instalezi podeaua, după ce așezi mobila de bucătărie, vei avea mai puțin de lucru și o suprafață mai mică de acoperit. Alege parchet din lemn sau gresie pentru o podea care se curăță ușor.
Amenajarea bucătăriei – Conectează toate dispozitivele electrice din bucătărie
Acum electricianul și instalatorul trebuie să își facă treaba. Ei trebuie să te ajute să instalezi și conectezi toate electronicele, electrocasnicele, chiuveta și mașina de spălat vase la instalația sanitară și cea electrică. Toate acestea trebuie făcute înainte de montarea blatului de bucătărie.
Amenajarea bucătăriei – Achiziționează accesorii de lux
Acestea nu trebuie să fie scumpe, ci doar trebuie să pară costisitoare. E vorba de achiziționarea unor detalii, materiale simple și banale care pot da un aer de lux în bucătărie. Un exemplu bun îl constituie panourile din sticlă colorată care sunt excelente pentru a acoperi peretele din dreptul aragazului sau al suprafeței de lucru. Nu costă mult, iar efectul este wow! Sticla mată sau colorată este o alegere pe care trebuie să o iei în calcul dacă vrei o renovare a bucătăriei. În plus montarea este simplă și o poate realiza oricine.
Amenajarea bucătăriei – Refresh pentru piesele de mobilier
Nu zice nimeni că trebuie să cumperi o nouă mobilă de bucătărie. În primul rând repară tot ceea ce este de reparat, de la balamale la sertarele care nu merg unse. Curăță bine ușile și interiorul. Crăpăturile sau defecțiunile se pot remodela cu chit, iar ulterior poți vopsi totul într-o nouă culoare. Evident poți folosi aceiași culoare, dar o împrospătezi cu un strat nou de vopsea. Câștigul este dublu. Vei avea satisfacția lucrului făcut de tine și îți vei realiza renovarea bucătăriei. Același lucru este valabil și pentru aparatele din bucătărie. Nu le păstra decât pe cele care funcționează și pe cele pe care le folosești.
Sursă foto: bauersyndication.com.au