Căutare Live

"Arte frumoase si povesti" - un magazin de portelan

Va mai amintiti de timpurile in care decoratiunile de Craciun erau socotite mici bijuterii ce stra­lu­cesc o data pe an? Ei bine, o colectie de por­te­la­nuri pictate manual, realizate special pentru Cra­ciunul 2010, va fi prezentata in cadrul evenimentului „Visul unei nopti de iarna”, din 7 oc­tom­brie.

Unde sunt doi puterea creste, asa spune o vorba straveche. In cazul povestii noastre se potriveste de minune, pentru ca doua surori, Ana si Irina Wagner, si-au unit talentul si fortele, creand un spatiu nonconformist, respectiv magazinul „Arte Frumoase si Povesti".

Pasesti in lumea lor atras ca un magnet de micile obiecte de portelan in care toate culorile curcubeului danseaza nes­tingherite. Atelierul in care Ana, jumatatea visatoare a intregului, isi lasa imaginatia, inspiratia si ideile sa prinda viata este incarcat de vopseluri, cescute, pensule, ceainice, clopotei si alte obiecte ce asteapta cuminti sa fie cuprinse de vraja.

A inceput cu un vis din facultate

Ana nu vorbeste mult, dar pasiunea cu care lucreaza te bucura pe tine, simplu trecator prin aceste locuri de poveste. Ana este un artist care aduce in prim-plan grafica pura declinata pe suport de portelan, iar desenele ei relateaza povesti romantice legate de calatoriile si iubirile ei.

Si-a inceput cariera profesio­nala pe cont pro­priu undeva, prin anul II al Facultatii de Arte. De atunci, a co­la­borat cu o serie de magazine de design interior, insa dupa o vre­me si-a dorit sa aiba propriul business. Cunostea piata, artistii si de la idee la punerea ei in practica nu a fost decat un pas. Asa se face ca impreuna cu sora sa, Irina,s-a hotarat sa-si lanseze pro­priul ma­gazin, cu propriile produse. „Incerc cat mai mult sa las frau liber ima­ginatiei.

2010/10/03//119617-port.jpg

Lucru care in final imi face bine atat mie, cat si creatiei care se reflecta in afa­cerea noastra", spune Ana Wagner. Munca de organizare si admi­nistratie revine jumatatii rea­liste, respectiv Irina Wagner. „Portela­nul este adus din fabricile din Romania, in special din Transilvania deoarece acesta este cel mai potrivit pentru culorile si pentru tehnica cu care pictam noi, peste glazura. Aducem si de la Limoges, din manufactura din Franta, pentru unele piese deosebite.

Ana a intrat anul trecut in toate fabricile de acolo si a invatat diverse noi tehnici, ca sa ne usureze munca. Este pa­siune, nu este un business pentru multi bani, este unul de suflet. Am muncit in multe corporatii, dar aici ma simt cel mai bine. Castigam mai mult inainte, da, dar aici imi face placere sa vin. La 7 oc­tom­brie lansam colectiile de Craciun, pentru ca avem nevoie de timp ca sa onoram comenzile."

Atelierul de creatie si magazinul se leaga unul de celalalt, iar unul fara altul nu ar putea exista. De ce sunt deosebite aceste lu­crari? Simplu. Tehnica picturii manuale face ca fiecare obiect sa fie unic si sa se incarce de personalitatea artistului creator. La fel si insertia de material pretios - aur, platina pura in procedeul de finisare a obiectelor. „Colaboratorii provin din toate ariile artistice, de la grafica, fotografie si obiecte de decor pana la textile, bijuterii si portelanuri pictate manual.

Un magazin ca o casuta magica

Mobilierul mic pictat manual, corpurile de iluminat pe cadru de lemn si hartie japoneza, vitraliile si accesoriile realizate in tehnica vitraliului, pictura murala sau pictura pe lemn, tablourile, portelanurile si bijuteriile reprezinta doar o parte din obiectele lucrate de artisti, care se gasesc in magazinul Wagner", spune Irina Wagner.

Criza a lovit si aici, surorile Wagner povestindu-ne cu regret ca au fost nevoite sa renunte la serviciile unora dintre angajati. „La inceput, vanzarile erau destul de mici", recunoaste Irina Wagner, „asta si din cauza faptului ca magazinul nu era suficient de cunoscut, insa am avut incredere ca lucrurile se vor indrepta". Sa­lonul este o mica galerie unde portelanul este ridicat la rang de arta.

Citește și
colaj de imagini cu mihaela tatu la de trei ori femeie
Mihaela Tatu, de nerecunoscut în ultima imagine postată. Cum s-a lăsat fotografiată prezentatoarea
Mihaela Tatu, de nerecunoscut în ultima imagine postată. Cum s-a lăsat fotografiată prezentatoarea
Radu Ștefan Bănică și-a deschis prima afacere. Cu ce se ocupă și ce declarații a făcut fiul lui Ștefan Bănică
Radu Ștefan Bănică și-a deschis prima afacere. Cu ce se ocupă și ce declarații a făcut fiul lui Ștefan Bănică
Radu Ștefan Bănică și-a deschis prima afacere. Cu ce se ocupă și ce declarații a făcut fiul lui Ștefan Bănică
Vladuța Lupău s-a pozat cu branula la mână, după ce în urmă cu ceva vreme a mers la Paris pentru o operație serioasă. Ce a scris
Vladuța Lupău s-a pozat cu branula la mână, după ce în urmă cu ceva vreme a mers la Paris pentru o operație serioasă. Ce a scris
Vladuța Lupău s-a pozat cu branula la mână, după ce în urmă cu ceva vreme a mers la Paris pentru o operație serioasă. Ce a scris
Mai multe articole

Vizitatorii au ocazia sa admire, mult mai pe indelete, por­telanuri unicat sau in serie limitata, pictate manual. Poti vedea, da­ca vizitezi atelierul Anei, cum se decoreaza obiectele din por­telan, sa iei parte la cursurile de pictura tinute de artistii atelierului, sa frecventezi evenimente culturale sau, pur si simplu, sa savurezi o ceasca de ceai pe terasa salonului. Portelanurile semna­te Ana Wagner se gasesc in colectii particulare din intreaga lume.

2010/10/03//119618-p3.jpg

Partea visatoare a proiectului

Ana Wagner innobileaza cu arta ei portelanul fin. Povestile sale sunt spuse pe cesti si farfurii, ceainice, platouri, veioze, vaze si bijuterii.

S-a nascut la 9 septembrie 1976 la Deva. A absolvit Academia de Arte frumoase „Nicolae Grigorescu" (1995-2000), Departamentul de Grafica, prof. Mihai Manescu si Stela Lie. A terminat, de asemenea, nenumarate cursuri de specializare la Venetia (1999), Budapesta (2001-2002), Barcelona (2002), Thessaloniki (2003), Paris (2008-2009). A avut expozitii la Copenhaga, 1999, Bucuresti, 2002, Chamalliere - Franta, 2003, Essen ­ Germania, 2004, Carturesti bookshop, Bucuresti, 2005, iar in 2006 a inaugurat „Wagner Arte Frumoase si Povesti", Bucuresti.

Partea realista

Irina Wagner s-a nascut la 21 septembrie 1974 si a absolvit Facultatea de Marketing - ASE si MBA-ul la Open University Business School. Are 15 ani de experienta in finante, logistica, management de proiect, marketing si a lucrat la Banca Nationala, Peace Corps si USAID.

A fost implicata in proiecte IT, bancare, de sanatate, training si arte frumoase. Se relaxeaza practicand sport, calatorind sau petrecand timp cu fiica sa, Maria Clara. Alaturi de sora sa, considera ca este esential sa promoveze arta romaneasca contemporana.

citeste si Jurnalul National

Oul - sanatos, dar numai consumat cu moderatie... Nunta prietenei tale - motiv pentru a-ti reevalua viata?...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri