Căutare Live

Când începe mersul la colindat de Crăciun în România 2019

Când începe mersul la colindat de Crăciun în România 2019. De când vor veni să colinde pe la casele românilor, grupurile de copii, colindători, care ne vor transmite bucuria Nașterii lui Iisus, află din articolul a1.ro

Crăciun 2018

facebookcom

Sărbătoarea Nașterii Domnului e aproape și casele creștinilor se îmbracă în sărbătoare. Gospodinele pregătesc bucate alese pentru masa de Crăciun, copii împodobesc bradul, iar în case miroase a portocale, scorțișoară și cozonaci. Colindele păstrate din generație în generație răsună în case, iar magia Crăciunului își face simțită prezența.

Copii sunt nerăbdători, așteptându-l pe Moș Crăciun. Până la sosirea lui, ei își pregătesc poezii, cântece de iarnă și colinde. Colindele trezesc în noi sentimente calde, de bunătate și dăruire, creând o atmosferă specială de sărbătoare. Perioada în care se cântă colinde este cea dintre 6 decembrie - 7 ianuarie, adică de la Sfântul Nicolae până la Sfântul Ioan.

Colindatul începe în seara de Ajun, pe 24 decembrie, când copii, simboluri ale purității, vestesc Nașterea Mântuitorului. Ei cântă colinde precum “În drum spre Viflaim”, “Nașterea Domnului”, “Vestirea Păstorilor”, “Închinarea Păstorilor”, “Închinarea Magilor” și “Pornirea Magilor după stea”.

De asemena, în seara de Ajun colindătorii merg cu “Steaua” care vestește nașterea Lui Iisus, călăuzindu-i pe cei trei magi către Betleem. Toate aceste tradiții ne fac mândrii de strămoșii noștrii care le-au păstrat și transmis mai departe pentru ca sărbătoarea Crăciunului să aibă o magie aparte.

Sursă foto: facebook.com BucovinaTeIubesc

La mulți ani de Sfinții Constanțin și Elena! Semnificația puternică a numelor... Cum alegi cele mai bune uși de interior pentru locuința ta...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri