Rezulta astfel o locuinta sic, extravaganta, care imbina eleganta formelor clasice cu simplitatea culorilor si a materialelor foarte moderne. Trendul propune tapete texturate, materiale pretioase precum inoxul, blana sau satinul si suprafete foarte lucioase, ca de oglinda. Corpurile de iluminat exemplifica perfect tendintele actuale: forma este clasica, baroca, iar finisajul modern cu aspect metalic.
Un interior modern
O abordare moderna a decoratiei este potrivita pentru persoanele dinamice, tinere, care isi doresc un interior confortabil, in care sa primeze functionalitatea. Se vor bucura astfel de toate beneficiile si inovatiile tehnologiei. Un interior modern inseamna un interior rece, lipsit total de orice ornament.
Foloseste modele geometrice: dungi, carouri, buline, dar nu te limita la a utiliza doar unul in toata camera -dungi, spre exemplu -pentru ca devine obositor. Combina diverse ornamente: tapet cu dungi, draperii cu patratele, pernute cu buline. Dozeaza diferit fiecare ornament si potriveste culorile. Astfel, decorul nu va fi nici prea aglomerat, nici prea simplist.
Clasicul nu se demodeaza niciodata
Sunt multi oameni indragostiti de stilul clasic, dar obiectele cu forme frumoase, rotunjite, cu materiale pretioase si culori rafinate ii castiga chiar si pe cei mai impatimiti adepti ai modernismului. Pentru cei care isi doresc mai mult decat o serie de obiecte practice, si pentru care aspectul estetic este cel care conteaza cel putin in egala masura cu cel functional, stilul clasic este cel potrivit.
Stilul rustic
O locuinta de inspiratie rustica este pentru multi singura varianta de "casa, dulce casa": un tihnit si fericit, unde obiectele readuc in memorie bucuriile copilariei. Stilul modern ofera o casa in primul rand foarte practica, cel clasic o casa impresionanta vizual, iar cel rustic e stilul cu cea mai mare incarcatura emotionala.
Ca la bunica
O casa de inspiratie traditionala nu inseamna o casa plina de obiecte populare, ci o casa cu obiecte simple, in care predomina materialele naturale: lemn, in, ceramica, piatra - prelucrate intr-o maniera traditionala.
Intr-o casa de acest gen, materialele textile sunt nelipsite si esentiale. Accesoriile textile abunda: perdelute, asternuturi, covoare pe pereti si presuri pe jos, borduri brodate la etajere si grinzi, mileuri etc. Pentru a obtine un aer rustic, foloseste materiale textile din in si bumbac, materiale mai aspre, cu textura vizibila si, de asemenea, broderii si macrameuri. Cat depre culori - firele trebuie lasate la culoarea lor naturala: alb-unt, bej, gri sau albite. Un interior astfel decorat inspira curatenie, prospetime si tihna.
Exotic
Elementele imprumutate din culturi indepartate dau locuintei un aer proaspat, misterios, exotic.
Inconjoara-te de culori nebune pentru a-ti crea un ambient energizant, senzual. India este o excelenta sursa de inspiratie in privinta alegerii culorilor. Combinatiile sunt surprinzatoare, nuantele foarte puternice. Cu siguranta te vei simti minunat intr-o astfel de casa!
Un interior exotic poate fi insa si sobru, in culori de pamant si simplu, chiar minimalist ca mobilier si forme. Trebuie doar sa iti cauti inspiratia in alta parte: Africa, Tarile Arabe sau Orientul Extrem.
citeste si Jurnalul National
foto: cajoeypics.com
Reteta: Galuste de peste cu andive... VIDEO! Cum combatem caderea parului...