- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nu stii daca sa alegi intre un recipient de plastic si unul de sticla? Cel de plastic este mai usor sii se sparge mai greu. Dar trebuie eviti sticlele al caror plastic contine bisfenol A. Uita-te din ce fel de material este facuta sticla si ce contine.
Sterilizeaza sticluta atunci cand o folosesti pentru prima oara: scufundand-o pentru 5 minute intr-un vas cu apa care fierbe. Apoi spal-o bine cu detergent si apa fierbinte de fiecare data cand o folosesti pentru a-ti hrani copilul.
Ofera-i nou-nascutul doar lapte de la san sau special preparat pentru el, nu apa sau suc. Daca folosesti lapte praf, urmeaza exact instructiunile: prea multa apa il face mai putin nutritiv, insa prea putina face laptele prea concentrat si asta poate dauna stomacului si rinichilor bebelusului.
Pentru a fi la o temperatura optima, poti sa tii sticluta in apa calda inainte de a hrani copilul. Nu o incalzi in niciun caz la cuptorul cu microunde: poate crea zone mai fierbinti ce il pot frige pe copil. Agitati sticluta si puneti o picatura de lapte pe partea exterioara a palmei. Nu testati laptele folosind incheietura mainii, aceasta este mai putin sensibila la temperatura.
De unde stii ca a mancat suficient?
In general copilul va inceta sa suga, va intoarce capul sau daca este mai marisor, va impinge sticluta cu mainile. Dati-o o sansa sa se razgandeasca. Poate va continua in cateva secunde. Insa daca vreti ca iarasi refuza, nu il fortati. In general copii mananca atat cat le trebuie.
Cat timp poate fi pastrat laptele?
Laptele praf care a ramas in sticluta ar trebui aruncat imediat. Cel de la san poate fi pastrat in frigider pana la 24 de ore. Cu toate acestea, incercati sa oferiti pe cat posibil lapte proaspat bebelusului.
Mancarea de tip fast-food si dependenta... Olay te protejeaza de razele UV...