Antena Căutare

Cele mai frecvente 10 intrebari puse la interviul de angajare

In timpul unui interviu de angajare, intrebarile pot varia ca si formulare, insa incearca sa descopere aceleasi lucruri.

Angajatorul doreste sa afle care este experienta si motivatia ta pentru a obtine postul. Poti sa te pregatesti pentru urmatorul interviu gasind raspunsuri la cele mai frecvente intrebari pe care le pun angajatorii, selectate de The Telegraph.

1.Ce poti sa-mi spui despre tine? Aceasta intrebare se pune mereu in cadrul interviurilor, asa ca trebuie sa ai un raspuns bine pregatit. In raspuns trebuie sa iti arati entuziasmul, sa iti expui realizarile din domeniu, sa te concentrezi numai pe ceea ce conteaza pentru jobul respectiv si sa eviti informatiile personale sau irelevante.

2.Care sunt principalele tale abilitati? Trebuie sa te concentrezi pe abilitatile care stii ca sunt necesare pentru postul respectiv. Informatiile necesare construirii unui raspuns corect se afla in descrierea jobului la care ai aplicat.

3.Care sunt slabiciunile tale? Cand dai raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa fii foarte atent. Poti sa enumeri punctele slabe care nu au legatura cu postul sau pe acelea pe care le-ai transformat din slabiciuni in puncte forte.

4.De ce ai renuntat la ultimul loc de munca? Chiar daca ai fost dat afara pentru ca ai gresit, nu trebuie sa spui acest lucru. Alege sa raspunzi ca de vina au fost restructurarile facute de companie si nu iti critica fostii angajatori.

5.De ce iti doresti acest pot? Evita sa spui ca ai nevoie de job pentru bani sau pentru ca este in apropierea locuintei. In schimb, trebuie sa spui ca cerintele postului se potrivesc cu abilitatile tale, ca esti interesat de domeniu sau ca firma are o reputatie excelenta.

6.Povesteste-mi o situatie dificila si spune-mi cum ai rezolvat-o. Aceasta parte din iterviu are scopul de a-ti testa capacitatea de face fata stresului, dar si abilitatile tale de comunicare. Poti sa povestesti momentele in care ai ajutat la rezolvarea unei probleme, in care ai fost de incredere intr-o situatie dificila sau ai aratat ca esti rational.

7.Care este eca mai mare realizare a ta de pana acum? Alege sa dai exemple care se refera la viata profesionala si din care angajatorul poate intelege ca are nevoie de tine. Realizarile personale nu trebuiesc mentionate decat daca sunt impresionante sau prestigioase.

8.Care sunt obiectivele tale in cariera? Aceasta intrebare are scopul de a-ti testa loialitatea. Angajatorul vrea sa vada daca intentionezi sa ramai o perioada mai lunga pe postul pentru care candidezi. In raspuns, trebuie sa spui ca jobul se incadreaza perfect in planurile tale de cariera si ca esti dispus sa te dedici companiei pentru mai mult timp.

9.Ce asteptari salariale ai? Incearca sa eviti aceasta intrebare la primul interviu. Daca esti fortat sa dai un raspuns, ofera un interval salarial destul de larg si nu uita sa mentionezi ca plata nu este foarte importanta, atat timp cat vei colabora cu firma respectiva.

10.Ce stii despre organizatia noastra? Trebuie sa stii detalii despre structura, bugetul, echipa, clientii, competitorii si produsele sau servciile oferite de companie.

Foto: hepta.ro

FOTO! Cei mai mici melci din lume, pe cale de disparitie!... FOTO! Top piese de mobilier IESITE DIN COMUN!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x