Antena Căutare

Cinci metode pentru a-ti proteja familia de potentiale pericole

Indiferent ca este vorba doar de sotia ta sau si de copii, trebuie sa constientizezi ca, poate, nu toti membrii familiei au cunostintele tale. Tocmai de aceea este recomandat sa faci tot ce tine de tine pentru a-ti proteja familia in diverse situatii. Iata cateva sfaturi!

1. Tine materialele toxice la loc sigur!

In orice casa exista substante care, odata ingerate de copii, le pot pune viata in pericol. De aceea este bine ca substantele utilizate la spalat sau dezinfectat precum si medicamentele sunt departe de copii. Pune-le intr-un camera speciala si asigura-te ca usa va fi mereu inchisa. Cand s-au marit si pot intelege mai multe invata-i sa deosebeasca aceste substante de cele care nu le fac rau, punand etichete cu deja celebrul schelet.

2. Tine-ti copii departe de prize sau alte circuite electrice!

Din cand in cand fa o revizie a instalatiei electrice a casei si inlocuie componentele care sunt vechi sau uzate. La aparatele ce se alimenteaza cu ajutorul curentului electric, inlocuie cablurile ce s-au deteriorat, pentru ca pot cauza accidente. Nu suprasolicita instalatia folosind prea multi consumatori in acelasi timp. Pozitioneaza prizele sau alte surse de curent in asa fel incat copii sa nu ajunga la ele.

3. Invata sa oferi primul ajutor!

Articolul continuă după reclamă

O trusa complet utilata de prim ajutor nu foloseste la nimic daca nu stii cum se procedeaza in cazurile in care cineva are nevoie de o astfel de interventie. Invata cum sa reactionezi atat in cazul unor accidentari usoare, cat si in cazul unora mai severe (stari de soc, electrocutari). Pentru a te documenta, foloseste internetul sau biblioteca, dar si discutiile cu specialistii.

4. Foloseste centura de siguranta in masina!

Pe langa faptul ca te scuteste de plata unei amenzi, folosirea centurii de siguranta poate face diferenta intre viata si moarte in cazul unui accident. Condu atent si nu folosi telefonul la volan. Daca, totusi, este o convorbire importanta, foloseste un dispozitiv hands-free Asigura-te ca masina e in perfecta stare de functionare prin efectuarea reviziilor tehnice periodice!

5. Invata-ti copiii cum sa vorbeasca la telefon!

In momentul in care copiii devin destul de mari incat sa raspunda la telefon, invata-i cum se desfasoara o astfel de conversatie! De asemenea, spune-le sa nu vorbeasca cu strainii si nici sa nu dea detalii legate de familie, adresa sau casa! Niciodata sa nu spuna ca sunt singuri acasa. Invata-i care sunt numerele de urgenta si cand sa le foloseasca!

foto: rainbowgrp.co.uk

Cinci modalitati prin care sa iti imbunatatesti musculatura... Triple Booster, sutienul care iti mareste bustul cu trei numere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 21 noiembrie 2024. Corina a câștigat suma de 7500 de lei Joi, 21.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x