Antena Căutare

Competitia dintre parinti

Nu doar copiii trebuie sa faca fata rautatilor din partea unor colegi la scoala, ci acest lucru se rasfrange de multe ori si asupra parintilor. Daca te astepti ca la varsta adulta sa interactionezi cu ceilalti parinti intr-un mod matur, lucrurile nu stau intotdeauna asa.

Clasicele sedinte cu parintii nu sunt doar intalniri la care dirigintele informeaza adultii in legatura cu performantele si comportamentul micutilor in cadrul scolii, ci si un joc de putere intre participantii la intalnire.

Ca si intre elevi, se formeaza bisericute, se creeaza simpatii, comitete, se iau decizii importante in fata carora cei exclusi nu prea au un cuvant de spus. Astfel, indiferent de realizarile tale profesionale, poti ajunge sa te simti din nou ca un copil de 8 ani, tachinat de colegii mai mari.

Acest lucru se intampla si din cauza mediului in care se desfasoara aceste activitati. Scoala este un loc in care atunci cand pasesti, cu siguranta vei avea usoare senzatii de deja vu in privinta propriei copilarii.

Pentru unii reprezinta astfel o a doua sansa de a se putea impune in sfarsit, pentru altii de a-si demonstra ca din nou ei sunt cei care detin controlul, iar pentru cei mai timizi, chiar retrairea unor momente neplacute si a sentimentului de nesiguranta.

Copiii mei - realizarile mele

Pentru foarte multi, copiii sunt o extensie a lor si astfel orice reusita a copiilor este o reusita proprie, de multe ori fiind dispusi sa faca aproape orice pentru ca micutul lor sa aiba un loc mai bun, un tratament preferential din partea altora, sa aiba toate sansele la reusita.

Desi orice parinte doreste ca puiul sau sa aiba mai tarziu succes in viata, a calca pe altii in picioare pentru atingerea acestui scop reprezinta un semnal de alarma pentru individualismul dus la extrema.

Se impart tabere intre mame care lucreaza si mame care sunt casnice, intre cei cu o situatie financiara mai buna si cei cu un venit mai modest. Iar aceste diferente sunt cu greu depasite. Micile certuri dintre copii pot deveni conflicte majore intre parintii lor.

Unii aleg sa evite sa ia parte pur si simplu la astfel de intruniri, insa pe termen lung, viata sociala a copiilor depinde mult si de radul de implicare al parintilor, iar acestia nu au de ales si trebuie sa intre in jocul deja stabilit.

Trebuie sa te axezi pe aspectele pozitive ale acestor intalniri de grup, sa gasesti parinti care au interese similare cu ale tale si sa aplanezi conflictele cu cei cu care nu rezonezi. Uneori este mai bine sa lasi lucrurile asa, decat sa investesti timp si energie intr-o lupta din care nimeni nu iese invingator.

Foto: mopsatccbc.com

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea dintilor copiilor... Cinci modalitati prin care sa te faci rapid frumoasa dimineata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x