Alegerea terenului
Atunci cand dorim sa ne construim o casa, primul pas este sa achizitionam terenul. Feng Shui spune ca ar fi bine sa alegem o bucata de pamant in ale carei vecinatati nu se gasesc blocuri sau case cu unghiuri ascutite, cum se intalnesc din ce in ce mai des la balcoane sau acoperisuri. Se recomanda chiar ca pamantul pe care se va inalta cladirea sa fie perfect plan (sau sa fie nivelat cu ocazia constructiei) si inconjurat din trei parti de zone mai inalte, cum ar fi dealuri, coline sau paduri. Atunci cand se alege terenul, pozitioneaza casa de asa natura incat in fata acesteia sa se gaseasca o deschidere, un spatiu deschis. Evita sa construiesti o casa pe varful unui deal: alege coama dealului.
Alegerea proiectului
Specialistii Feng Shui sustin ca o casa nu se poate construi decat in functie de data nasterii celui care va fi proprietar. Desigur, vorbim la ivel teoretic, fiindca cei mai multi dintre noi vom cumpara un apartament sau o casa deja construite si vom folosi Feng Shui pentru a o decora si face confortabila si primitoare. Foarte putini ne permitem sa construim o casa respectand si foarte multe cerinte considerate „de fite". Ferestrele casei nu trebuie sa fie foarte mari, pentru ca energia patrunde in casa prin geamuri si orice exces este daunator linistii familiale.
Usa de la intrare e si ea importanta, fiind tot o cale principala de acces al energiei in locuinta: aceasta nu trebuie sa fie nici foarte mare, nici ingusta sau scunda si sa se deschida spre interior. Daca mai exista o usa secundara a casei, cea de la bucatarie de exemplu, incearca sa nu o folosesti prea des sau sa-i atarni o sfera de cristal deasupra, pentru reglarea fluxului energetic.
Acoperisul se construieste si el in functie de zodia chinezeasca a proprietarului si a elementului principal al acesteia. Astfel, o casa de „foc" va avea acoperisul tuguiat, ca un horn, pentru a permite focului sa iasa, iar cel al unei case de „pamant" va fi solid, paralelipipedic.
Citeste si Revista Felicia
FOTO: msjoint.com