Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Copiii ar trebui sa invete despre sex de la 5 ani

Britanicii demonstreaza inca o data ca au o gandire avangardista. De data aceasta, Institutul britanic National pentru Sanatate si Excelenta Clinica (NICE) a propus ca in scoli sa se predea educatie sexuala copiilor de la varsta de 5 ani!

Ei justifica aceasta masura spunand ca orice persoana ar trebui sa capete incredere in sine de la o varsta frageda si sa aiba puterea de a amana acest moment pana se va simti sigura de pasul facut.

Directorii de scoli ar trebui, continua NICE, sa introduca o materie de educatie sexuala potrivita nevoilor si nivelului de maturitate la care au ajuns copiii, inclusiv sa se tina cont de background-ul cultural si religios al elevilor.

Deocamdata, ideea a ramas in stadiu de proiect. Daca cinci ani pare o varsta prematura pentru parinti, pentru adolescenti niciodata nu este prea devreme sa invete despre aceste lucruri, avand in vedere ca 40% dintre tinerii britanici afirma ca scoala nu ii pregateste in niciun fel pentru viata sexuala (studiu realizat de UK Youth Parliament).

sursa foto: telegraph.co.uk

Recomandari