Dar actiunea acestui film are loc inainte de primul razboi mondial. In ziua de azi cei mai multi parinti isi cresc copiii incercand sa le ofere tot ce nu au avut ei cand erau mici. Dar cand a darui mult devine prea mult?
Psihologii atrag atentia asupra faptului ca din dorinta de a ne creste bine copiii, le oferim prea mult. Recompense pentru faptul ca ne ajuta la curatenia casei, recompense pentru notele bune la scoala, iar de cele mai multe ori daca isi doresc ceva, incercam sa le facem pe plac si sa le cumparam jucariile pe care le cer, chiar daca uneori se joaca o singura data cu ele, pentru ca apoi sa le lase uitate undeva.
Mai mult, rasfatarea incepe din scutece. Sa presupunem ca ai musafiri si in timp ce stati de vorba in camera de zi, din dormitor se aud plansetele bebelusului.
Intr-o astfel de situatie, parintii sunt impartiti in doua tabere: sunt cei care la orice planset al micutului abandoneaza orice activitate pentru a-l consola si cei care cred ca la un moment dat ar trebui sa se linisteasca singur.
Pana la o anumita varsta, copilul plange pentru a-si face cunoscute nevoile (ii este foame, somn, vrea schimbat), dar si pentru ca vrea sa vada, sa fie cu cineva familiar. In momentul in care se trezeste si este singur, primul sau implus va fi sa o cheme pe mama, a carei prezenta il linisteste.
Pentru a fi sigura insa ca cel mic nu devine prea dependent de tine, este bine ca atunci cand plange, sa vezi mai intai daca nu are nevoie de ceva. Daca este agitat fara vreun motiv anume si doar faptul ca il iei in brate il linisteste, atunci poate ar fi timpul sa introduci si altfel de stimuli in viata lui, cum ar fi muzica, sau niste jucarii educative.
Pana la varsta de un an este recomandat sa ii acorzi cat mai multa atentie copilului si cat mai multa afectiune, dar dupa aceasta varsta trebuie sa ai grija ca el sa dezvolte treptat si un soi de independenta.
Nu vrei sa ajungi in situatia in care sa nu poti parasi camera pentru ca imediat copilul va incepe sa planga in lipsa ta. De aceea trebuie sa-i oferi copilului mijloace prin care sa se poata juca si singur. La inceput, aceste momente vor fi mai scurte, dar cand va incepe sa mearga, vei vedea ca iti vei putea vedea linistita de treburi in timp ce el se va juca linistit in preajma ta, dar fara sa iti acorde foarte multa atentie.
Jucariile care scot sunete, au suprafete lucioase si butoane pe care sa le apese sunt ideale pentru a le capta atentia si a-i invata sa interactioneze cu tot felul de stimuli.
Este important sa comunici cu cel mic si sa intelegi ceea ce vrea atunci cand plange pentru ca doar a-l lua in brate creeaza ca un reflex de dependenta. Ofera-i ocazia de a se linisti si altfel, arata-i lucruri noi cu care sa interactioneze. Este posibil ca el sa planga doar pentru ca este plictisit.
Copiii incep sa invete despre lumea din jurul lor destul de repede, de aceea citeste-i povesti chiar daca inca nu le inteleg (a-ti asculta vocea este ceva benefic pentru ei si vei crea obiceiul de a asculta povesti si de a-i pregati pentru cand vor putea sa te inteleaga), pune-i muzica si ofera-i jucarii si obiecte care sa il stimuleze. Treptat, va incepe sa descopere singur ce se petrece in jurul sau, va fi mai curios si mai increzator.
foto: http://showthelove.com/
Jucariile McDonald's contribuie la obezitatea infantila... Vezi parfumurile verii 2010 de la Thierry Mugler!...