- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, precizeaza ca succesul acestui procedeu este garantat daca, dupa efectuarea lui, se aplica o crema hidratanta.
Respectati intervalul recomandat!
In cazul in care gomajul este efectuat in scop terapeutic, este recomandat ca intervalul la care se realizeaza acesta sa fie de minimum zece zile si maximum 21 de zile. Este foarte important sa se respecte acest interval, pentru ca, "efectuat mai des, gomajul devine unul dintre cei mai importanti factori care accentueaza sensibilitatea pielii. Aceasta se va irita si se va ingrosa mai repede", atrage atentia specialistul nostru.
Pe picioare, coate...
Nu numai fata poate sa beneficieze de acest procedeu care va lasa un strat epidermic mai subtire, ci intrgul corp, realizandu-se un gomaj mai bland decat cel de pe fata, avand in vedere ca pielea de pe fata este mai obisnuita si prezinta o rezistenta mai mare la acest procedeu cosmetic. Acolo unde pielea este mai ingrosata, de exemplu pe picioare, coate si genunchi, gomajul are rolul de a imbunatati aspectul si supletea.
Un avantaj de necontestat pe care il prezinta gomajul este acela ca poate fi efectuat fara a fi consultat medicul sau cosmeticianul. In ceea ce priveste contraindicatiile, gomajul nu poate fi urmat de o expunere la soare. Vom evita astfel doua-trei zile expunerile la soare sau sedintele la solar.
Pielea uscata
Produsele de gomaj se aleg in functie de tipul pielii. Astfel, pielea normala beneficiaza de cele mai multe optiuni, toate produsele de gomaj din comert fiind potrivite. Persoanele cu pielea mixta sau grasa au, in special, nevoie de un produs de gomaj cu o textura bogata in granule sau particule sintetice de curatat. Mult mai fragila, pielea uscata va beneficia de un gomaj bland cu ajutorul unui produs pe baza de texturi catifelate sau de enzime absorbante neiritante.
Ulei de masline
Folosita frecvent in saloanele de infrumusetare, sarea de mare este o metoda de exfoliere practica si la indemana oricui, mentioneaza Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.
Poti folosi sarea de mare aromata pe care o gasesti in comert sau o poti aroma chiar tu cu uleiuri esentiale naturale. Maseaza-ti pielea cu sare de mare, dar asigurati-va ca sarea nu este prea grunjoasa, pentru ca agreseaza pielea. Dupa exfoliere, aplicati fie ulei de masline, fie o crema puternic hidratanta.
Scruburi naturale
Doctorul Cristina Balanescu va propune sa va preparati acasa un scrub natural.
Ingredientele: o lingurita de iaurt, o lingurita de suc de lamaie, o lingura de miere, o lingura de cafea. Toate acestea se amesteca si se aplica pe fata. Lasati sa se usuce putin si frecati usor si circular, dupa care clatiti cu apa calduta.
Insa mierea si malaiul sunt de departe cele mai bune exfoliante naturale. Mierea este hidratanta si are efect antibacterian, in timp ce malaiul este abraziv si indeparteaza impuritatile de la suprafata pielii. Totusi, daca ai o piele sensibila, inlocuieste malaiul cu tarate de grau sau de ovaz.
Citeste si Jurnalul National!
Foto: insomnimom.com
Reteta zilei: somon cu sos salsa de menta... Cum se ingrijeste hemerocallis sau "planta de aur"...