Studiul a fost realizat cu ajutorul a 292 de persoane nascute in 1921 si care au completat o serie de chestionare, in care erau intrebate despre circumstantele socio-economice ale vietii lor de la varsta de 11 ani, incluzand informatii despre ocupatia parintilor, numarul de membri ai familiei locuind in aceeasi casa si in aceeasi camera.
Persoanele implicate in cercetare, acum in varsta de 83 de ani au fost analizate din punct de vedere al simetriei faciale, simetria fiind cea care determina si gradul de atractivitate. Ce s-a descoperit a fost faptul ca persoanele supuse unui nivel mai mare de stres, boli, toxine sau o alimentatie precara aveau trasaturi mai putin simetrice decat cele care au avut o copilarie fericita.
Aceasta asociere este insa mai puternica la barbati decat la femei, fetitele cu o copilarie mai dificila reusind sa faca fata mai bine problemelor in ceea ce priveste urmele lasate pe chipul lor. Mai mult, faptul ca mai tarziu in viata situatia socio-economica s-a imbunatit simtitor nu a contat in fata efectelor copilariei, care s-au impregnat in trasaturile celor de sex masculin.
Un alt aspect interesant este acela ca simetria corpului nu a fost insa afectata, ceea ce arata ca in principiul corpul se protejeaza altfel, stresul fiind resimtit in trasaturile faciale, mult mai maleabile factorilor externi.
Foto: caringgrandparents.com
O noua alternativa decofeinizata: Cafeaua din fistic... Cum sa iti inveti cainele sa nu muste cand ii iei osul...