Antena Căutare

Oalele si tigaile din fier sunt mai benefice sanatatii

Fara sa stie acest lucru, bunicii nostril cresteau aportul de fier din mancarea gatita prin oalele si tigaile folosite, inainte ca cele din aluminiu, otel inotidabil si Teflon sa apara pe piata.

Cei care gatesc in astfel de vase obtin mancaruri mai bogate in fier, in special daca acestea sunt:

- acide, cum ar fi sucul de rosii, cel de citrice si otet; acidul ajuta la dizolvarea de mici cantitati de fier din oala, transferandu-l in lichidul gatit.

- lasate sa fiarba un timp - permitand astfel fierului sa fie absorbit de mancare.

- mancaruri care au un nivel ridicat de umiditate, cum ar fi sosul de mere sau cel pentru spaghetti.

Un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei de Dietetica Americana a scos la iveala faptul ca in 100 de grame de sos de spaghetti astfel pregatit a crescut de la 0,6 mg la 5,7 mg.

Cu toate acestea, nu toate mancarurile se pot bucura de beneficiile gatitului intr-un vas de fier. Astfel de tigai nu sunt recomandate in prajiri indelungate, deoarece uleiul se rancezeste mai repede. Incercati mai bine sa le folositi pentru grill sau sotarea legumelor sau a carnii.

Foto: vannuysarmynavy.com

Modifica retetele pentru a le face mai sanatoase!... "Blason"-bijuteriile care te definesc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x