"Rosim in obraji atunci cand suntem stanjeniti pentru ca transmitatorii neuronali la nivelul creierului recepteaza aceasta emotie si produc anumite elemente chimice, la nivelul sistemului nervos, care favorizeaza dilatarea vaselor", explica Angela Chalmers, conform Mail Online.
De asemenea, congestiile pot fi asociate, in cazul femeilor, si cu simptomele premergatoare menopauzei. Hormonul feminin, estrogenul, regleaza glanda hipotalamica, responsabila cu stabilizarea temperaturii la nivelul creierului, deci atunci cand nivelul de estrogen este scazut, riscul unor congestii se majoreaza.
De asemenea, in timpul unei crize de furie, timpul de coagulare al sangelui este mult diminuat, iar in cazul unor sentimente puternice, regrete sau manie, pulsul, tensiunea si randamentul cardiac sunt crescute. Anxietatea duce la cresterea ritmului cardiac, a consumului de oxigen si a randamentului cardiac, dar scade rezistenta periferica.
Congestiile sunt cauzate si de factorii externi, cum ar fi unele medicamente folosite in tratamentul homeopatic, vinul rosu, care contine tanina, sau pur si simplu in cazul in care pielea are in componenta elemenul numit "rosacea", care favorizeaza cresterea temperaturii corporale.
Printre metodele de protectie impotriva congestiilor, Angela Chalmers recomanda hainele de culori deschise, alcatuite din mai multe straturi de tesaturi si consumul apei la temperatura camerei.
Alcoolul te face sa vezi femeile mai frumoase decat sunt... Disciplinarea copiilor: o munca in echipa...