Antena Căutare

Otetul de mere previne aparitia ridurilor

Mastile cu otet de mere redau tonusul pielii, inlatura celulele moarte de la suprafata pielii si previn ridurile.


De asemenea, otetul de mere contine vitamine si acizi organici ce refac pelicula protectoare de la suprafata pielii. Si mai are un avantaj: se potriveste oricarui tip de piele.

Dr Cristina Pavel, medic primar medicina de familie cu competenta in apifitoterapie, ne sfatuieste sa alegem otetul de mere natural, care sa nu aiba zahar sau arome artificiale adaugate.

Otetul de mere este un bun antiseptic, de aceea este recomandat cu precadere persoanelor cu ten gras. Aceste persoane au mai tot timpul probleme cu eruptiile acneice, cu diferite iritatii sau infectii.

In asemenea cazuri, este recomandata o masca din patru linguri de otet de mere, doua linguri de miere si doua linguri de faina de ovaz. Pasta obtinuta se aplica pe fata in strat subtire, se lasa sa actioneze 20-30 de minute, apoi se spala cu apa calduta.

Mierea alaturi de otetul de mere confera acestei masti proprietati antibacteriene si astringente, vindeca iritatiile; de asemenea, contribuie la inchiderea porilor.


Ten uscat

Tenul uscat si cu riduri fine are nevoie de hidratare. Pentru aceasta, o lingura de otet de mere se combina cu o lingura de smintina, o lingurita de miere, un galbenus de ou. Masca se aplica pe fata si pe zona decolteului pentru 15-20 de minute, apoi se inlatura cu apa calda sau ceai de musetel.

Masca hidrateaza, iar vitaminele si mineralele din otetul de mere, din miere sau galbenusul de ou patrund prin pori, imbunatatesc circulatia sangvina la nivelul fetei, redand tonusul pielii.

Toamna, multe persoane se plang din cauza petelor aparute pe fata si decolteu din cauza expunerii prelungite la soare in timpul verii. Aceste pete sunt inlaturate in general prin peeling chimic (aplicarea unor substante chimice pentru eliminarea stratului superficial al pielii).

Efect de peeling are insa si otetul de mere. Pentru aceasta avem nevoie de o lingura de miere, o lingurita de sare de bucatarie si o lingura de otet de mere. Cu acest amestec se maseaza fata timp de 2 minute, apoi se spala cu apa calduta.

Otetul de mere poate fi folosit si pentru masaj contra celulitei sau vergeturilor. Masajul stimuleaza circulatia sangvina in zonele cu celulita, reda fermitatea si supletea pielii. De asemenea, masajul sau baile cu otet de mere sunt recomandate in cazul varicelor.

Tonic
Otetul de mere nediluat este folosit pentru tratarea afectiunilor cutanate, deoarece are proprietati antimicotice si antiinflamatorii. Otetul diluat cu apa (o parte otet la zece parti apa) este un bun tonic pentru fata. Cu aceasta solutie se spala fata in fiecare dimineata.

Daca soarele din timpul verii v-a lasat amintire unele riduri fine, pregatiti o masca dintr-un castravete dat pe razatoare, trei linguri de ulei de masline, un galbenus de ou si o lingurita de otet de mere. Masca poate fi folosita atat pentru atenuarea ridurilor, cat si pentru hidratarea pielii de pe maini.


Citeste jurnalul.ro

Povestea vinului din Chile... Twilight a intrat in Cartea Recordurilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x