Antena Căutare

Reteta de Paste: friptura din pulpa de miel, cu cartofi, lamaie si magheran

Carnea de miel este traditionala la masa de Paste, iar modul ei de preparare cere putina munca, pentru a fi siguri ca este suficient de frageda si aromata. Incearca o reteta de friptura cu lamaie si magheran, semnata Martha Stewart:

Ingrediente:

- o pulpa de miel dezosata, curatata de excesul de grasime;

- 4 catei de usturoi (2 feliati subtire, 2 pisati);

- sucul de la doua lamai ;

- 3 linguri de magheran verde taiat grosier, plus cateva fire pentru decor ;

- 5 linguri ulei de masline extra-virgin ;

- sare mare si piper proaspat macinat;

- 2 cartofi.

Preparare:

1. Pune carnea intr-o tava mare, neaderenta, fara inductie. Folosind un cutit cu lama subtire, fa incizii adanci de 1,5 centimetri de-a lungul pulpei, lasand cate 6 centimetri intre ele. Pune cate o felie de usturoi, apoi toarna suc de lamaie peste carne. Adauga magheran, usturoi pisat si 3 linguri de ulei de masline. Intoarce carnea pe partea cealalta si unge-o bine.

2. Pune pe un fund de lemn trei funii de bucatarie si asaza-le la o distanta de 7 cm intre ele, in pozitie paralela. Apoi strange pulpa si leag-o bine cu funiile. Pune carnea inapoi in tava, acoper-o si tine-o la frigider cel putin 12 ore (cel mult o zi), intorcand-o o data pe partea cealalta.

3. Scoate carnea din marinata, pastreaza sosul lasat, asezoneaza carnea cu sare si piper, pune-o intr-o tava pentru cuptor si las-o la temperatura camerei.

4. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Curata cartofii, taie-i in 4, pune-i pe langa carne, asezoneaza cu sare si stropeste-i cu doua linguri de ulei. Invarte-i pentru a-i imbraca uniform.

5. Toarna marinata peste carne si cartofi si da la cuptor pentru 20 de minute. Redu temperatura la 200 de grade si mai lasa 40-45 de minute. Scoate din cuptor, acopera cu folie de aluminiu si lasa sa se odihneasca timp de 10 minute. Serveste cu magheran proaspat.

Pofta buna!

Foto: dummies.com

Tinerele mame, mai putin preocupate de propria lor silueta... Studiu: Tinerele mame, mai putin preocupate de propria lor silueta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x