Antena Căutare

Retete de post: Legumele coapte - gustare sau garnitura crocanta (I)

Legumele coapte, o varianta mult mai sanatoasa a celor prajite in ulei, sunt usor de preparat si pot fi combinate pentru o salata calda de iarna, servite separat cu un sos de maioneza vegetala, un dip de vinete, sau alaturi de snitele de soia.

Orice varianta alegi, afla pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a realiza cele mai gustoase legume crocante:

Rosii-pruna coapte

Rosiile coapte sunt excelente ca si gustare simpla, sau adaugate in salate sau paste.

2010/11/24//150793-slow-roasted-tomatoes.jpg

Preparare: Taie rosiile in doua, inlatura semintele. Asaza-le cu partea taiata in sus pe hartie de copt. Stropeste-le cu putin ulei de masline si ierburi proaspete, cum ar fi maghiran sau cimbru. Da-le la cuptor la 200 de grade pentru 5 minute, apoi redu temperatura la 325 de grade si lasa-le o ora.

Morcovi

Garnitura perfecta pentru pui sau vita, dai si alaturi de alte legume coapte sau cu un sos de post, morcovii copti sunt dulci si aromati.

2010/11/24//150794-roasted-carrots.jpg

Preparare: Curata-i si pune-i intr-o tava, impreuna cu ulei de masline, sare si piper. Coace-i la 200 de grade timp de 35 de minute, intorcandu-i ocazional, pana cand devin moi si usor caramelizati.

Dovlecei sau zuchinni

Coacerea dovleceilor ii face sa aiba o aroma mai puternica, in timp ce devin moi pe interior si delicios de crocanti la exterior.

2010/11/24//150795-roasted-zucchini.jpg

Preparare: Taie dovleceii in felii sau bastonase de doi centimetri grosime. Pune-i intr-o tava, amestecandu-i cu ulei de masline, sare si piper. Coace-i la 230 de grade timp de 15 minute, intorcandu-i ocazional, pana cand se caramelizeaza.

Usturoi

In schimbul aromei intepatoare pe care o are in stare cruda, usturoiul copt este delicat, dulce si cu un usor gust de nuca. Este delicios pe paine sau amestecat cu alte legume.

2010/11/24//150796-roasted-garlic.jpg

Preparare: Taie cam un centimetru din varful caciuliei de catei de usturoi, fara a o curata de coaja. Pune manunchiurile intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline si acopera-le cu folie de aluminiu. Coace la 220 de grade timp de 40 de minute, pana cand se inmoaie. Apoi strange fiecare manunchi pentru a scoate cateii copti din coaja.

Cartofi

Cu interiorul untos si coaja crapata, cartofii copti sunt ideali in salate sau ca garniture alaturi de o friptura suculenta.

2010/11/24//150797-roastedbabypotatoes.jpg

Preparare: Pe o foaie de copt, pune cativa cartofi mici, cu tot cu coaja, insa spalati si uscati bine. Amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si ierburi aromate. Coace-i pentru 35 de minute la 220 de grade, pana cand devin moi.

Foto: whatdidyoueat.typepad.com

sustainablegrub.com

snooth.com

delish.com

inpraiseofleftovers.com

fortheloveofcooking-recipes.com

VIDEO! Cum obtii sprancene perfecte... Cum sa tii un copil amuzat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x