1. Oala de inox - pentru supe, ciorbe, fiert legume si paste
2. Cratita cu coada - pentru sosuri, mamaliga, risotto
3. Oala de fonta (sau alta oala cu peretii grosi, capac fest si fara manere de ebonita, ca sa poata fi data la cuptor) - pentru orice mancare pe care o dai la cuptor (tocanite, coq au vin, chilli con carne etc.)
4. Strecuratoare - pentru paste, legume fierte si frunze de salata (trebuie sa fie bine uscate, ca sa se ‘tina' dressingul de ele). Daca e din inox, se intretine foarte usor.
5. Tigaie nonaderenta - pentru omlete, clatite, legume calite (Nu folosi niciodata instrumente de metal, caci vor zgaria stratul nonaderent.)
6. Tocator - poti sa tai si pe o farfurie mai larga, dar iti vor aluneca ingredientele sau cutitul. Foloseste o fata pentru legume, iar cealalta pentru carne.
7. Chef's knife - nu trebuie sa fie neaparat unul profesional, ci doar bine ascutit, cu un maner comod.
8. Cutit mic - pentru curatat legume (daca nu ai un cojitor de legume, mult mai practic) si pentru alte lucruri marunte (taiat ata care leaga patrunjelul, feliat o bucata de branza)
9. Lingura mare de lem - pentru amestecat prin oala sau prin tigaie (e important sa aiba manerul lung)
10. Spatula de plastic sau de lemn - pentru clatite, sosuri, aluaturi (albusul batut spuma se incorporeaza cu ajutorul spatulei, ca sa nu poarda din volum)
11. Tel - pentru sosuri si prajituri (e varianta mai ieftina a mixerului. Cu cat este mai mare, cu atat albusurile se vor bate mai usor.)
12. Forma de tort (cu fundul detasabil)- o poti folosi la prajituri, dar si la tarte si quiche-uri (in lipsa unei forme de tarta, cu marginile inguste)
13. Vas termorezistent (de Jena sau ceramic) - pentru legume gratinate, lasagna, musaca
14. Razatoare - pentru legume si branza (daca iti plac mancarurile italienesti, e clar ca folosesti mult parmezan. Cel care vine la punga, deja ras, are o aroma mult mai slaba.)
15. Sucitor - pentru aluaturi de placinta, de paste sau de pizza
Citeste si alte articole interesante numai pe Good Food!