Antena Căutare

Totul despre ingrijirea bebelusilor pe timp de frig

Ingrijirea copiilor, in special a bebelusilor, in timpul iernii, starneste griji si preocupari suplimentare mamelor: haine adecvate, asigurarea unui microclimat ideal in casa, pregatirea iesirilor la aer, prevenirea imbolnavirilor de sezon.



S-a observat ca, micutii suporta mai greu temperaturile ridicate din timpul verii decat pe cele scazute, specifice iernii. Astfel, cu unele precautii, chiar iarna, activitatea zilnica a copilului se poate desfasura normal, astfel incat el sa fie sanatos si sa se poata bucura de frumusetea acestui anotimp.

Camera copilului

Sa incepem cu camera copilului. Fireste, inainte de nasterea micutului, parintii au investit in ea mult efort si timp, astfel incat sa ii asigure acestuia conditii optime. Incaperea trebuie sa fie organizata corespunzator varstei, bine izolata termic si ferita de curenti de aer. Ea trebuie mentinuta curata: aspirare de 2-3 ori pe saptamana, praful sters, suprafetele dezinfectate, lenjeria de pat scuturata zilnic si schimbata de cate ori e nevoie.

In ciuda frigului, trebuie aerisit zilnic, in cateva reprize de 10-15 minute, pentru ca este cunoscut faptul ca, in aceasta perioada, calitatea aerului scade din cauza folosirii instalatiilor de incalzire, a dezvoltarii mucegaiurilor si a aglomerarii de persoane in spatii inchise. Temperatura si umiditatea din camera copilului trebuie tinute sub control. Exista in acest scop instrumente banale sau sofisticate: termometrul de camera si higrometrul (aparat care masoara umiditatea).

Temperatura trebuie sa fie constanta, potrivita, nu exagerat de mare: pentru nou-nascuti o temperatura de 22-24 grade C, iar dupa aceasta varsta, intre 18 si 21 grade C. Temperatura trebuie adaptata in functie de reactiile copilului si, in unele cazuri, trebuie sa ne bazam mai putin pe valorile exprimate de termometru si mai mult pe aprecierea starii acestuia: adica daca micutul pare a se simti confortabil, daca este activ, daca este iritat sau are extremitatile reci.

Nu e bine ca temperatura sa fie mult mai ridicata decat cea din restul locuintei,
mai ales pentru copiii mai mari, care umbla prin toata casa, si nici atat de mare incat sa produca un soc termic la iesirea copilului afara. Incalzirea camerei trebuie facuta cu dispozitive sigure, pe cat posibil reglabile si care nu usuca aerul.

Citeste restul articolului pe Jurnalul.ro
Foto: hubimg.com

Bubble Ball, cel mai tare joc pentru iPhone, creat de un copil de 14 ani... Nu te izola: fa-ti cunostinte noi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x