Corpul lor nu mai are vitalitatea de alta data, iar acest lucru le creeaza depresii si vii nemultumiri.
Ca sa te poti descurca onorabil cu parintii tai care imbatranesc, trebuie sa inveti sa devii tu factorul de decizie in raport cu ei (fapt uneori dificil, cata vreme toata viata a fost invers), sa le intelegi lumea si valoarea timpului (care e sensibil diferit de al tau) si sa le asculti nemultumirile, problemele (reale sau imaginare) si vaicarelile (ce devin din ce in ce mai multe la batranete). De fapt, aceste vaicareli si plangeri iti vor indica cu claritate care sunt adevaratele lor probleme. Deci, fii pregatit sa asculti cat de mult poti tu.
Pentru multi dintre noi, este dificil sa putem avea grija cu adevarat de unul sau de ambii tai parinti, mai ales daca ai un serviciu care te solicita aproape toata ziua sau daca traiesti mai departe de ei si nu ai conditii concrete sa ii aduci sa stea cu tine (sau nu vor nici ei sa plece din casa lor). Insa tine cont ca parintii nu sunt ca acel fotoliu confortabil din sufragerie pe care il gasesti acolo intotdeauna; intr-o buna zi ei vor disparea definitiv de langa tine. Asa ca incearca sa le faci cat mai placuti „anii de aur", anii batranetii.
Daca luam in considerare si ca ai nostri copii sunt cu ochii pe noi, isi iubesc bunicii si vad concret cum te porti tu cu parintii tai, influentandu-le astfel si conceptia lor viitoare despre cum sa se poarte si ei cu tine cand vei imbatrani, devine cu atat mai important si responsabil sa gestionezi bine relatia ta cu parintii tai varstnici. Cu tact, cu rabdare si cu multa toleranta.
Citeste restul pe sfatulparintilor.ro!
foto: learnvest.com