Antena Căutare

Uleiurile esentiale te scapa de orice problema

Uleiurile esentiale de busuioc, eucalipt, cedru, chiparos, fenicul, ienupar, menta, musetel, piper, rozmarin, santal, lamai sunt remedii pentru tratarea guturaiului.

Ele se pot folosi sub forma inhalatiilor, a ingestiei sau pentru masaj. In cazul ingestiei este necesar sfatul unei persoane avizate.

Inhalatie, ingestie, masaj si impachetari
Sa o luam cu inceputul. Adica, mai intai preventia. Pentru aceasta sunt indicate uleiurile esentiale. Modul lor de folosire e simplu: aerisiti camera, dupa care uleiurile sunt lasate intr-un vas de aromoterapie.

Cele mai bune uleiuri pentru purificare, pentru eliminarea virusurilor sunt cele de eucalipt, cimbru, ienupar, fenicul, musetel, rozmarin si camfor. Guturaiul ne-a luat in stapanirea lui.

Ce facem? Purificarea aerului este recomandata si atunci cand se instaleaza virusul. Intr-un vas se pun 20-25 de picaturi ce vor fi lasate in apropierea pacientului. Acest procedeu se repeta de 2-3 ori pe zi.

Articolul continuă după reclamă

Masajul cu uleiuri esentiale se poate efectua preventiv, dar si in timpul aparitiei guturaiului. Preventiv, se poate realiza astfel: in uleiul de masline se pun unele arome (ienupar, eucalipt, lavanda, flori de portocal, salvie, busuioc, ulei de scortisoara, ulei de sunatoare).

Se pot face masaje si in timpul guturaiului. Este recomandat ca acesta sa fie facut la temperatura camerei. Dr Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul de Sanatate ClarMed, recomanda masajul pentru ca acesta scade febra, relaxeaza musculatura si reusim astfel sa ne odihnim mult mai bine.

Impachetarile sunt si ele indicate pentru combaterea guturaiului. Cele mai bune pentru impachetari sunt feniculul si piperul negru. "La 100 ml de ulei de masaj sau ulei de masline se pun 40 de picaturi de fenicul si o lingurita de piper negru. Se amesteca bine pentru omogenizare, astfel ca, dupa 45 de minute, se pot face impachetari pe torace, brate, evitandu-se abdomenul. Lasati sa intre bine in piele, aproximativ 20 de minute, dupa care se sterg zonele pe care a fost aplicat uleiul", recomanda dr Cristina Balanescu.

Pentru inhalatii, eucaliptul este cel mai potrivit. Intr-un vas cu apa clocotita se pune o lingura de ulei de eucalipt. Pacientul se asaza deasupra vasului la 20-30 cm. Se inhaleaza pe nas si expiram pe gura. Pentru obtinerea unui rezultat mai bun, eucaliptul se amesteca si cu sare.

Ingestia are un rol antibacterian si pentru aceasta sunt recomandate uleiurile de ienupar, cimbru, busuioc, salvie si rozmarin. Administrarea de uleiuri esentiale se face timp de 21 de zile, cate o picatura pe zi, dimineata sau seara. Uleiurile esentiale pot fi achizitionate din magazinele naturiste, de la producatori sau chiar preparate acasa.

Contraindicatii
Uleiurile esentiale ne ajuta sa dobandim o stare buna de sanatate si un tonus excelent. Pentru a obtine efectele dorite, trebuie sa cunoastem insa si contraindicatiile. De exemplu, dr Cristina Balanescu precizeaza ca uleiul de rozmarin nu este recomandat persoanelor hipertensive.

Foto: yourhealthupdate.net

VIDEO! Vezi primul trailer pentru filmul lui Justin Bieber!... Bucataria coreeana - savoare si sanatate in bucate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x