Antena Căutare

Un element decorativ aparte: gradina verticala

Gradinile verticale sunt o modalitate de a aduce natura mai aproape de tine. In plus, ele constituie o sursa buna de oxigen si o forma de a absorbi dioxidul de carbon.

Cum se monteaza?
In primul rand se alege locul unde se doreste amplasarea „gradinii", se traseaza gaurile si se fixeaza in perete modulele (cuiburile). Dupa montarea acestora, se introduce pamant in jumatate din cuib, se planteaza florile dupa care se completeaza cu pamant pana la trei sferturi. Pentru a preveni varsarea apei atunci cand uzi florile, pamantul nu trebuie sa depaseasca 3/4 din buzunar/modul. O sa ai nevoie de:bormasina, surubelnita, creion, pamant, lopatica, plante.

Pentru ce zone ale casei sunt potrivite?

Aceste gradini verticale se pot folosi pe orice suprafete verticale, mai putin suprafetele de sticla, cu conditia sa alegi plantele potrivite, in functie de locatie, terasele sunt cea mai potrivita locatie pentru o astfel de gradina verticala. Cand alegi plantele trebuie sa iei in considerare conditiile de care acestea au nevoie (lumina, temperatura etc.). Nu trebuie sa folosesti pamânt special. De asemenea, trebuie sa ai in vedere ca aceste cuiburi vegetale rezista, de regula, pana la o greutate de 15 kg.

Dormitorul este o camera unde petrecem foarte mult timp, iar o gradina verticala are avantajul, pe langa aspectul estetic, ca absoarbe CO2 si elimina oxigen.

Articolul continuă după reclamă

In bucatarie iti poti crea o gradina verticala comestibila. Trebuie sa ai grija sa alegi plante aromatice care rezista la conditiile de umiditate din bucatarie!

Cultiva legume mici in gradinile verticale din bucatarie pentru a avea ingrediente naturale si proaspete mereu la indemana.

Ce plante poti folosi?

Aceste module/cuiburi se gasesc in mai multe dimensiuni, iar plantele pe care le poti folosi pentru a-ti imbraca peretele sunt nenumarate. Plantele trebuie alese, insa, in functie de locatie, fie la exterior, fie la interior si in functie de conditiile de care dispui (orientare, luminozitate, umiditate, temperatura).

Plante recomandate pentru incaperi cu lumina redusa: Dracaena marginata, Chamaedorea elegans, Aspidistra elatior, Nephrolepsis exaltata, ‘Bostoniensis', Spathiphyllum. Plante recomandate pentru incaperi cu multa lumina: Filifera Agave, Aristata, Aloe, Yucca pitica, Kalanchoe. Plante decorative prin frunze: Chlorophytum comosum, Nephrolepis exaltata, Dieffenbachia, Aglaonema crispum, Codiaeum varigeatum. Plante interioare pentru purificarea aerului: Areca Palm, Sanseveria, Epipremnum.

Citeste revista GoodHomes

Plantele de interior pentru incepatori... Vinul rosu in exces ofera "tinerete vesnica"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x