Alimentele care nu expiră. Secretul pentru care acestea nu se vor strica niciodată

 

Consumul de produse expirate poate fi riscant, dar există unele alimente pe care nu trebuie să le faceți vreodată să vă faceți griji, deoarece sunt siguri de a mânca după mulți, mulți ani.

Bright Side a inclus o listă de 10 produse alimentare care pot dura aproape pentru totdeauna și nu se pot strica niciodată.

Laptele praf nu expiră

Laptele praf care este prelucrat conform tuturor standardelor de sănătate corespunzătoare poate fi păstrat pentru o perioadă lungă de timp fără a-și pierde valoarea nutritivă - atât timp cât este depozitat într-un container etanș.

Siropul de arțar nu expiră

O sticlă nedesfăcută de sirop de arțar poate fi păstrată pe o perioadă nedeterminată. Și chiar și după ce l-ați deschis, îl puteți folosi de mai mulți ani dacă îl păstrați la frigider.

Sare

Sarea este de fapt un mineral, nu un produs, motiv pentru care este imposibil ca acesta să strică. Desigur, mineralul poate absorbi rapid apa, transformându-se într-o stâncă imensă de-a lungul timpului. Dar, în cele din urmă, sarea rămâne doar așa, sare.

Oțet

Oțetul alb este un alt produs fără o dată de expirare, dar trebuie să fiți sigur că îl păstrați în condiții adecvate. Dacă doriți să păstrați oțetul pentru o perioadă lungă de timp, cel mai bun mod de a fi depozitat este în recipientul său original, etanș într-un loc răcoros și întunecat, departe de sursele de căldură.

Mierea nu expiră

Mierea este o hrană cu adevărat unică prin faptul că poate dura pentru totdeauna datorită compoziției chimice care o face extrem de dificilă pentru creșterea bacteriilor. Mai mult decât atât, dacă cumpărați borcane etanșe cu miere în ele, puteți fi sigur că nu poate strica, deoarece nu va intra în contact cu aerul și apa.

Sos de soia

Sosul de soia este un alt aliment care rezistă o lungă durată de timp. Acesta poate fi depozitat în condiții de siguranță timp de cel puțin 3 ani, chiar dacă sticla a fost deschisă. Perioada de valabilitate a sosului de soia într-un recipient etanș poate fi mult mai lungă, dar depinde de condițiile cum ar fi tipul de sos de soia, felul în care a fost procesat, calitatea și temperatura de depozitare.

Orez

Cea mai bună temperatură pentru depozitarea orezului este la 4,5 ° C sau mai mică. Este mai bine să depozitați orez în recipiente de plastic pentru alimente sau în borcane de sticlă. După cum arată un studiu, în aceste condiții orezul poate fi depozitat până la 30 de ani și nu își va pierde aroma sau valoarea nutritivă.

Foto: Pixabay

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE