O varietate de ananas obținută prin modificare genetică, cu tentă roz, care a ajuns recent pe rafturile magazinelor din Statele Unite, a devenit deja virală pe rețelele de social media, informează UPI.
Producția ananasului roz a început în 2005, iar Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) a aprobat la sfârșitul anului trecut comercializarea sa în magazine.
Schimbarea de nuanță a fost realizată de specialiști cu ajutorul licopenului — pigmentul care dă culoarea roșie tomatelor și pepenelui verde — prin modificarea enzimelor ce determină galbenul, specific până acum, al ananasului.
Noua specie de fruct, numită oficial Ananas comosus și neoficial botezată ''Rosé'', ar fi mai dulce decât varianta originală, galbenă.
Ananasul roz care a ajuns în ultimele luni pe rafturile magazinelor se dovedește extrem de popular printre utilizatorii de Instagram care au publicat deja nenumărate imagini cu fructul modificat genetic, precizează sursa citată.