Specialiștii în alimentație trag un semnal de alarmă cu privire la alimentele pe care le consumă românii în perioada de post.
Pe lângă faptul că anumite alimente bogate în carbohidraţi aduc kilograme în plus, acestea pot provoca şi carenţe semnificative de vitamine.
Citește și: Câtă mâncare aruncă românii și cât ne costă, de fapt, risipa alimentară
Descoperă în rândurile de mai jos ce recomandă specialiștii!
Ce este alimentul de post care poate deveni periculos dacă este consumat în exces
Produsele de „post” regăsite la rafturile magazinelor se dovedesc a fi, de cele mai multe ori, adevărate bombe colorice pline de aditivi care pun sănătatea în pericol.
Potrivit nutriționiștilor, mâncarea de post trebuie sa aibă la bază multe fructe şi legume, asociate corect, pentru a putea să ne bucurăm cu adevărat de beneficii pentru organism.
Magazinele pun la dispoziția oamenilor zeci de tipuri de conserve care promit să-i ajute pe credincioși să treacă mai uşor peste zilele cu restricţii alimentare. În acest sens, românii ajung la concluzia că pateul vegetal este cel mai la îndemână aliment în astfel de perioade.
„E ok dacă mâncăm o dată un pateu vegetal, dar dacă mâncăm o săptămână numai pateu vegetal şi avem tot felul de E-uri s-ar putea ca după o săptămână să ne resimţim” a declarat un român pentru Observator News.
„Trebuie să fim foarte atenţi la ingrediente deoarece aceste pateuri de post mai conţin şi aditivi, caragenbaţi, monoglutamat de sodiu, foarte multă sare şi, bineînţeles, o grămadă de conservanţi” a transmis pentru sursa menționată anterior și Olivia Micșa, nutriționist de specialitate.
Mai multe informații despre acest subiect sunt disponibile aici!