La nivel global aproximativ o treime din totalul alimentelor produse pentru consumul uman este irosit, iar în Uniunea Europeană se estimează că 20% din totalul alimentelor produse se pierd sau se irosesc, în timp ce 43 de milioane de oameni de la nivelul Uniunii Europene nu își permit zilnic mese care să asigure o alimentaţie adecvată.
70% din risipa alimentară provine din gospodăriile populaţiei (peste 50% – 47 de milioane de tone), servicii de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul (FUSIONS, 2016), conform ansvsa.
Cât ne costă risipa alimentară
Suntem pe locul 9 în UE la risipa alimentară, dar suntem la coada clasamentului privind nivelul de trai. Jumătate din banii unei familii se duc pe mâncare, tutun/alcool, restaurante, cafenele, baruri.
Cât ne costă risipa alimentară în 30 de ani? 90.000 de lei aruncăm la gunoi. Citește continuarea pe observatornews.ro.
Cât costă o porție de cartofi prăjiți în Centrul Vechi al Capitalei. Prețul pentru 250 de grame îi ține departe pe pofti... Alimentul pe care românii au început să-l cumpere tot mai des. A înregistrat cea mai mare creștere a vânzărilor în ultim...