Care sunt alimentele cele mai recomandate pentru creșterea imunității organismului

Cristian Mărgărit, consultant în nutriție, prezintă la Neatza cu Răzvan și Dani cele mai bune alimente pentru imunitate.

alimentele cele mai recomandate pentru creșterea imunității

Nu este un mit, s-au făcut diverse studii de specialitate în legătură cu alimentele cele mai recomandate pentru creșterea imunității.

Se știe că fiecare sezon are efectele lui asupra organismului, fie că este iarnă, sau vară și în acest sens, alimentația are un important rol în creșterea imunității.

Pentru întărirea sistemului imunitar cele mai importante alimente sunt cele cu un conținut ridicat de vitamina C.

Citește și: Sfaturi despre alimențația corectă și cum depozităm alimentele în perioada de izolare la domiciliu

Vitamina C este cel mai bun adjutant pentru ca sistemul imunitar să funcționeze normal , fiind și un puternic antioxidant, contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ și le ajută să funcționeze normal. Tot vitamina C contribuie și la formarea colagenului, parte a structurii oaselor, a dinților, a gingiilor și a pielii.

Vitamina C se găsește în fructe și legume, de aceea este foarte important ca acestea să nu lipsească din alimentație.

Cristian Mărgărit ne oferă câteva exemple de gustări cu conținut de vitamina C, cum ar fi o gustare cu fructe, un mix de kiwi cu banane și citrice.

Foarte importantă este și vitamina D care se găsește în diferite specii de pește, dar și seleniul care se găsește, de exemplu în nucile de Brazilia. Doar 2-3 nuci de Brazilia pe zi îți asigură doza zilnică de seleniu.

Foarte important pentru sistemul respirator este zincul. Acesta se regăsește în pește, fructe de mare, semințe de dovleac, ouă, carne roșie, etc.

Pentru mai multe detalii de la Cristian Mărgărit, accesați materialul video de mai jos:

Parteneri
Zodii vulnerabile. Nativii cu o sensibilitate aparte
Să accepți că te numeri printre acele zodii vulnerabile nu este deloc ușor. Nu toți oamenii își doresc să lase la vedere latura lor sensibilă. Cu toate acestea, este foarte important să lucrăm la acest lucru și să încercăm să-l îmbunătățim. Vulnerabilitățile pot fi oricând transformate în propriile noastre atuuri.
Catine.ro
Ultimele știri