Primele indicii în a ști care sunt fructele cele mai bogate în antioxidanți sunt: mărimea și culoarea. Cu cât sunt mai mici fructele și mai colorate, cu atât sunt mai bogate în vitamine și antioxidanți.
Așadar, fructele cele mai bogate în antioxidanți, raportate la numărul de calorii pe care îl au sunt: afinele, murele, zmeura, coacăzele, strugurii, cireșele amare, prunele, corcodușele, etc.
Antioxidanții sunt acele molecule care protejeaza alte molecule de un proces chimic numit oxidare. Oxidarea poate afecta moleculele vitale din celulele noastre, inclusiv ADN-ul si proteinele, care sunt responsabile pentru multe procese din corp.
Citește și: Cum și în ce cantități se pot consuma fructele pentru un beneficiu optim asupra organismului
Fructele sunt și ele bogate în calorii, însă pe lângă acestea sunt bogate și în vitamine, nutrienți și antioxidanți.
Este recomandat să consumăm fructele separat de alte alimente, în prima parte a zilei pentru a putea beneficia de proprietățile lor.
Chiar și la mic dejun putem servi anumite fructe bogate în antioxidanți care pot preveni o multitudine de boli.
Pentru mai multe detalii și recomandătri de la Cristian Mărgărit, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: