Care sunt top cele mai bogate fructe în antioxidanți. Beneficiile antioxidanților

Pentru că este vară, iar piața abundă de fructe variate și multicolore, nutriționiștul Cristian Mărgărit a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani ce beneficii majore ne aduc fructele bogate în antioxidanți.

cele mai bogate fructe în antioxidanți

Primele indicii în a ști care sunt fructele cele mai bogate în antioxidanți sunt: mărimea și culoarea. Cu cât sunt mai mici fructele și mai colorate, cu atât sunt mai bogate în vitamine și antioxidanți.

Așadar, fructele cele mai bogate în antioxidanți, raportate la numărul de calorii pe care îl au sunt: afinele, murele, zmeura, coacăzele, strugurii, cireșele amare, prunele, corcodușele, etc.

Antioxidanții sunt acele molecule care protejeaza alte molecule de un proces chimic numit oxidare. Oxidarea poate afecta moleculele vitale din celulele noastre, inclusiv ADN-ul si proteinele, care sunt responsabile pentru multe procese din corp.

Citește și: Cum și în ce cantități se pot consuma fructele pentru un beneficiu optim asupra organismului

Sub influența soarelui, a poluării, stresului se generează niște radicali liberi, acele substanțe care ne atacă celulele și ne produc îmbătrânire. Acești antioxidanți ne ajută să luptăm cu radicalii liberi, ne ajută să fim mai tineri, să avem mai multă energie și să trăim mai mult.

Fructele sunt și ele bogate în calorii, însă pe lângă acestea sunt bogate și în vitamine, nutrienți și antioxidanți.

Este recomandat să consumăm fructele separat de alte alimente, în prima parte a zilei pentru a putea beneficia de proprietățile lor.

Chiar și la mic dejun putem servi anumite fructe bogate în antioxidanți care pot preveni o multitudine de boli.

Pentru mai multe detalii și recomandătri de la Cristian Mărgărit, nu ezitați să accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri