Pe măsură ce temperaturile scad, trebuie să hrănim și să încălzim corpul din interior, pentru a echilibra yin-ul și yang-ul.
Dacă mâncăm alimente „reci”, cunoscute și sub denumirea de alimente yin, cum ar fi fructe, legume crude și salate, ne vom simți reci din interior și vom fi mai predispuși la boli.
Prin urmare, sunt mai degrabă recomandate alimentele de bază și hrănitoare yang, care ne vor echilibra hormonii, întări sistemul imunitar și vor contribui la starea de bine.
Invitat la "Neatza cu Răzvan și Dani", Cristi Mărgărit, consultant în nutriție și fitness, a prezentat câteva dintre alimentele specifice toamnei pe care ar trebui să le includem în dieta noastră de zi cu zi.
"Varza este bogată în coercitină și protejează plămânii. Aceasta poate fi gătită și servită crudă, iar bneficii similare ei au conopida, guliile și broccoli."
Sursele de vitamina C sunt, de asemenea importante: "În special ardeiul capia, care poate fi inclus în salate și mâncare. Atenție însa: dacă e încălzit prea tare, este redus conținutul de nutrienți."
Cristi Mărgărit a vorbit și despre beneficiile murăturilor, iar detaliile despre aportul lor la regimul alimentar de zi cu zi pot fi urmărite mai jos: