Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să știi că rețeta nu necesită multe ingrediente și nici iscusința unui bucătar, ci doar iubire și câteva elemente pe care cu toții le avem în bucătărie.
După ce vei încerca varianta de gogoși prezentată în rândurile următoare cu siguranță te vei îndrăgosti și o vei mai încerca și data viitoare! Iată tot ce trebuie să faci pas cu pas!
De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de gogoși cu măr ras
Deși mulți se sperie când aud de gogoși, temându-se de orele multe petrecute în bucutărie, această rețetă promite un timp scurt de preparare, însă cu un rezultat desăvârșit! Tot secretul stă în praful de copt care se adaugă în aluat, pentru ca acesta să nu mai stea la dospit, potrivit Fanatik.
În plus, nici modelarea gogoșilor nu trebuie să îți dea prea multe bătăi de cap, întrucât le poți da formă cu ajutorul unei linguri.
Ingrediente:
- 1 ou
- o jumătate de linguriță de sare
- 50 grame de zahăr
- 125 grame de iaurt
- 3 linguri de ulei vegetal
- coaja rasă de la o portocală
- 1 măr
- 250 grame de făină
- 5 grame de praf de copt
- scorțișoară
- 700 ml de ulei pentru prăjit
În cazul în care consistența aluatului este prea moale, gospodinele recomandă să mai adaugi 2/3 linguri de făină, potrivit sursei citate mai sus.
Cum prepari pas cu pas rețeta de gogoși pufoase cu măr ras
După ce ai pregătit toate ingredientele, poți trece la treabă! Pentru început, se curăță mărul de coajă și se dă pe răzătoare, de preferat pe partea cu găurile medii, potrivit sursei citate mai sus.
Mărul ras se adaugă peste un ou, sare, zahăr și făină, urmând ca apoi să fie încorporat iaurtul, opțional esență de vanilie și coaja de la o portocală. La rândul său, coaja de portocală trebuie să fie rasă fin pentru a respecta întocmai rețeta.
Compoziția rezultată în urma omogenizării se modelează cu ajutorul unei linguri. Între timp, se pune pe foc o cratiță cu ulei, care se lasă la încins. După ce acesta începe să sfârâie, se pun pe rând formele și se prăjesc 2-3 minute, la foc mediu, până când încep să capete o culoare aurie.
Când sunt gata, acestea se lasă pe o fafurie tapetată cu un șervețel de hârtie, pentru a scăpa de excesul de ulei. În momendul în care gogoșile s-au răcit, ele pot fi așezate pe un platou, alături de orice topping dorești. Poftă bună!
De ce nu este bine să servim micul dejun în pat. Explicația „horror” dată de un medic în social media: „Mi-a cauzat mult... Rețeta simplă și rapidă de ouă poșate a lui Jamie Oliver. Secretul pentru ca acest preparat să iasă ca la restaurant...