- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Bucătarii au descoperit un truc ideal în prepararea cartofilor prăjiți, iar, cu siguranță, puține gospodine au auzit de el. Cu toate că poate părea ciudat, oțetul adăugat la momentul potrivit în uleiul de prăjit de la cartofi contribuie la un rezultat care poate atinge perfecțiunea la tine în farfurie. Iată ce trebuie să faci pas cu pas!
De ce este recomandat să adaugi un strop de oțet în uleiul în care se prăjesc cartofii
Cu toate că multe gospodine nu s-ar fi gândit la astfel de beneficii, experții culinari recomandă să adaugi o cantitate infimă de oțet în uleiul de la cartofi pentru ca aceștia să iasă moi la interior, dar extrem de crocanți la exterior, potrivit Spynews.
Se pare că oțetul ar ajuta la menținerea unui nivel optim de umiditate în cartofi pe durata prăjirii, prevenind, astfel, deshidratarea excesivă și asigurând că interiorul cartofilor rămâne pufos și delicios, potrivit sursei citate.
În plus, tot oțetul ar ajuta și la apariția acelei cruste aurii pe care cu toții o căutăm la cartofii prăjiți.
Un alt lucru important pe care oțetul îl face cu preparatul din cartofi nu ține doar de aspect, ci și de gust, întrucât, contrar așteptărilor, aciditatea sa oferă o savoare aparte.
Cum să prepari cartofii prăjiți cu ajutorul oțetului din propria bucătărie
Înainte de a te apuca de gătit, trebuie să ții cont că este nevoie de un oțet de calitate și vorbim aici despre cel de vin sau de cidru de mere, întrucât acestea au o aciditate mai delicată și un gust mai subtil, potrivit experților culinari, citați de sursa menționată mai sus.
Un al doilea aspect important este dozajul. În uleiul de la cartofii prăjiți se va adăuga o lingură de oțet la fiecare kilogram de cartofi. Desigur, cantitatea de oțet poate fluctua în funcție de preferințele fiecărui consumator.
Un alt detaliu de care trebuie să se țină cont atunci când se adaugă oțetul în uleiul de la cartofi este momentul. Astfel, acesta se toarnă abia când uleiul este încins, chiar înainte de a pune cartofii în tigaie.
De asemenea, mai trebuie notat faptul că înainte de prăjire, cartofii trebuie să fie bine clătiți sub apă rece, pentru a elimina excesul de amidon, iar, apoi, lăsați la „odihnit” timp de 30 de minute într-un bol cu apă rece.
După ce s-au prăjit, cartofii pot fi scoși pe un șervețel de hârtie pentru a scăpa de cantitatea de ulei nedorită. Poftă bună!
Salată de pepene roșu cu brânză feta și ceapă. Rețeta care a devenit virală pe Internet și pe care trebuie să o încerci ... De ce nu este bine să servim micul dejun în pat. Explicația „horror” dată de un medic în social media: „Mi-a cauzat mult...