Cartofii sunt printre cele mai versatile legume și există o mulțime de mâncăruri delicioase care pot fi făcute din ei. Cu toate acestea, nimic nu este mai bun decât o farfurie de piure de cartofi fin și există un ingredient-cheie care îi dă și mai multă savoare.
Nu mai fierbeți cartofii pentru piure în apă! Ingredientul secret care dă un plus de savoare
Becky Hardin, bucărar și fondator al The Cookie Rookie, a dezvăluit că secretul pentru piureul de cartofi perfect este de a-l găti în lapte sau smântână în loc de apă clocotită, relatează express.co.uk.
„Secretul unui piure de cartofi fin și cremos este să fierbi cartofii într-un amestec de smântână (sau lapte integral) și apă. Cartofii absorb toate bunătățile din smântână și rezultă cartofi mai aromați aromați”, a explicat aceasta.
Citește și: Condimente pentru pieptul de pui la grătar. Secretul bucătarilor pentru un gust savuros
În timp ce fierberea cartofilor în apă este metoda standard, adăugând lapte sau smântână, veți obține o textură mult mai fină pentru un piure mai catifelat. Cartofii vor avea o aromă mai puternică și mai bogată, fără a adăuga ingrediente inutile.
Cum să oferi un plus de savoare piureului de cartofi. Rețeta secretă a bucătarilor
Se adaugă cartofii, apa și smântâna sau laptele integral într-o cratiță mare, la foc mediu. Apoi, condimentați cu sare și piper și lăsați cartofii să fiarbă. Când începe să clocotească, reduceți focul și lăsați să fiarbă încă 20 de minute, până când cartofii pot fi străpunși cu o furculiță.
Citește și: Cât timp poți păstra mâncarea în congelator fără să se strice. Avertismentul specialiștilor
După aceea, scurgeți cartofii într-o strecurătoare folosind un castron mediu, având grijă să păstrați laptele cremos rămas în care au fost fierți. Puneți din nou cartofii singuri în cratiță, la foc mediu-mic, amestecându-i încet pentru a scăpa de umezeală.
Iată care sunt proporțiile pentru un piure de cartofi fin și delicios:
- 1 kg (sau mai mult, în funcție de cantitatea dorită) de cartofi
- 480 ml de smântână sau lapte integral
- 720 ml de apă
- 115 g de unt
- Sare și piper după gust