Un studiu realizat recent demonstrează faptul că nu toate ustensilele de bucătărie pe care le folosim sunt bune pentru sănătatea noastră, chiar dacă multe dintre ele vin în ajutorul procesului de gătire.
Astfel, conform rezultatelor obținute de oamenii de știință ai unui institut de risc din Germania, spatulele, polonicele sau lingurile confecționate din material plastic pot fi extrem de dăunătoare pentru organismul uman.
Specialiștii au făcut o descoperire incredibilă despre ustensilele de bucătărie
Acestea au în compoziție anumite substanțe care, în contactul cu căldura ridicată, eliberează compuși chimici toxici pentru corp, proces întâlnit mai ales atunci când temperatura din tigaie sau din oală depășește nivelul de 70 de grade Celcius.
- CITEȘTE ȘI: ATENȚIE, nu se pune sare în mujdeiul de usturoi! Când o sa afli de ce, sigur nu o să mai faci asta niciodată
Particulele nocive trec în mâncare și, de acolo, sănătatea începe să fie pusă în pericol.
Chiar dacă ustensilele de bucătărie din plastic sunt preferate celor din inox pentru simplul fapt că nu zgârie la fel de tare tigăile sau oalele, acestea nu sunt recomandate celor care doresc să acorde extra grijă sănătății.