Usturoiul este un condiment specific românesc, ce are proprietati de antibiotic recunoscute. Mereu la îndemână, usturoiul are atât de multe proprietăți terapeutice și nutritive încât este consumat nu doar pe post de condiment, ci și ca tratament.
Oamenii de știință au certificat de nenumarate ori proprietatile miraculoase de antibiotic pe care le are usturoiul. Acestea sunt date de conținutul de allicin, un compus care se găsește în usturoiul crud. Potrivit specialiștilor, consumul a 4-6 căței de usturoi pe zi este un remediu sigur pentru mai multe boli.
Consumati numai usturoi românesc
Consumati numai usturoiul de proveniență românească, obținut din sămânță autohtonă. De ani de zile, piața din România a fost invadată de usturoi adus din China, Turcia sau Vietnam.
De ce nu se pune sare in mujdeiul de usturoi
Țăranii noștri știu acest lucru și îl respecta cu sfiențenie. Și asta pentru că anumite substanțe pe care le conține usturoiul sunt distruse de sare.
În usturoi există două substanțe aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o dă mâncărurilor de carne și legume, membrana de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicină este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală. Dar pentru ca alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!