Ingrediente pentru reteta Biscotti cu ciocolata si alune:
- 2 oua;
- 100g de zaha;
- 250g de faina;
- ½ lingurita de bicarbonat de sodiu;
- coaja rasa de la 1 portocala;
- 25g alune de padure prajite, tocate;
- 25g chipsuri de ciocolata (sau ciocolata tocata).
Mod de preparare pentru reteta Biscotti cu ciocolata si alune:
1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 4 si se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Se bat laolalta ouale si zaharul pana cand se obtine o compozitie usoara si spumoasa. Se cern faina si bicarbonatul de sodiu intr-un bol, se adauga coaja de portocala, alunele si chipsurile de ciocolata. Se incorporeaza in amestecul de oua si se obtine o coca moale. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si - cu mainile pudrate cu faina - se formeaza doua batoane de 25cm lungime. Se transfera in tava. Se turtesc pana cand ajung la o grosime de 3 cm, apoi se dau la cuptor 30 de minute pana cand se rumenesc.
2. Se scot din cuptor si se rastoarna pe un tocator; se reduce cuptorul la 160° C/gaz 3. Se taie fiecare baton in felii de 1cm grosime si se reasaza in tava, cu partea taiata in sus. Se mai dau la cuptor 10-15 minute pana cand devin crocante, apoi se racesc pe un stativ de metal. Se pastreaza bine intr-o cutie de tabla pana la 3 saptamani.
Pofta buna!
FOTO: seriouseats.com
Desert: Reteta Mousse de ciocolata alba si zmeura... Reteta zilei: Paste cu broccoli si rosii...