Antena Căutare

Desert: Reteta Biscotti cu ciocolata si alune

Acesti biscuiti sunt fragezi si deliciosi. Pot fi gustarea ideala de la micul dejun sau de la birou.

Ingrediente pentru reteta Biscotti cu ciocolata si alune:

- 2 oua;

- 100g de zaha;

- 250g de faina;

- ½ lingurita de bicarbonat de sodiu;

- coaja rasa de la 1 portocala;

- 25g alune de padure prajite, tocate;

- 25g chipsuri de ciocolata (sau ciocolata tocata).

Mod de preparare pentru reteta Biscotti cu ciocolata si alune:

1. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 4 si se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Se bat laolalta ouale si zaharul pana cand se obtine o compozitie usoara si spumoasa. Se cern faina si bicarbonatul de sodiu intr-un bol, se adauga coaja de portocala, alunele si chipsurile de ciocolata. Se incorporeaza in amestecul de oua si se obtine o coca moale. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si - cu mainile pudrate cu faina - se formeaza doua batoane de 25cm lungime. Se transfera in tava. Se turtesc pana cand ajung la o grosime de 3 cm, apoi se dau la cuptor 30 de minute pana cand se rumenesc.

2. Se scot din cuptor si se rastoarna pe un tocator; se reduce cuptorul la 160° C/gaz 3. Se taie fiecare baton in felii de 1cm grosime si se reasaza in tava, cu partea taiata in sus. Se mai dau la cuptor 10-15 minute pana cand devin crocante, apoi se racesc pe un stativ de metal. Se pastreaza bine intr-o cutie de tabla pana la 3 saptamani.

Pofta buna!

FOTO: seriouseats.com

Desert: Reteta Mousse de ciocolata alba si zmeura... Reteta zilei: Paste cu broccoli si rosii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x