Antena Căutare

Desert delicios: Rețeta Briose glazurate

Iti poti lua copilul in bucatarie si poti incerca aceasta reteta de briose extrem de usor de preparat. Copilul tau va fi foarte incantat de rezultat!

Ingrediente pentru rețeta Briose glazurate:

- 100g de zahar fin;

- 100g de unt moale;

- 100g de faina amestecata cu o lingurita praf de copt;

Articolul continuă după reclamă

- 2 oua;

- 1 lingurita extract de vanilie.

PENTRU GLAZURA

- 200g de unt foarte moale;

- 200g de zahar pudra;

- bombonele decorative, bezele gumate etc.

VEI AVEA NEVOIE DE

- 1 tava pentru briose cu 12 locasuri si 12 forme de hartie;

- tel sau mixer;

- sita pentru cernut;

- sprit pentru glazurat.

Mod de preparare pentru rețeta Briose glazurate:

1. Incalzeste cuptorul la 180º C/gaz 4. Pune cate o forma de hartie in locul destinat din tava.

2. Pune untul si zaharul intr-un bol si bate-le bine (daca untul nu e suficient de moale, nu se va amesteca bine). Cerne faina deasupra.

3. Sparge ouale intr-un bol separat si bate-le cu telul. Adauga ouale peste amestecul cu unt, apoi toarna si extractul de vanilie. Amesteca totul bine.

4. Imparte compozitia, cu o lingura, in cele 12 forme de hartie. Roaga un adult sa dea tava la cuptor 20 de minute.

5. Amesteca untul si zaharul pudra pana cand obtii o glazura cremoasa. Toarna glazura intr-un sprit.

6. Lasa briosele sa se raceasca complet in tava. Glazureaza-le si decoreaza-le cu bezele, bomboane sau cu ce mai vrei tu.

Poftă bună!

FOTO: goodfood.ro

Gustare usoara: Rețeta Salata de cartofi, ton si fasole... VIDEO! Reteta: Supa-crema de praz cu branzeturi...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Exclusiv Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x