- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
continutul de la 2 pliculete de ceai Earl Grey
100ml de lapte fierbinte
150g de ciocolata neagra (am folosit ciocolata cu 78% cacao)
200g de unt taiat cubulete
140g de migdale macinate
6 oua separate
200g de zahar fin
cacao, zahar pudra si crème fraiche, pentru servit
Preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se ung si se tapeteaza cu hartie de copt baza si lateralele unei forme de tort cu diametrul de 22cm si fund detasabil, in asa fel incat hartia sa iasa din forma cam cu 2,5cm. Se amesteca ceaiul Earl Grey in laptele fierbinte.
2. Se topesc impreuna ciocolata, untul si un praf de sare, intr-un vas asezat deasupra unei cratite cu apa ce fierbe la foc mic. Apoi se adauga migdalele pisate, urmate de galbenusuri si de laptele cu ceai, cu tot cu frunze. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul fin si se bat pana se intaresc. Se incorporeaza albusurile in amestecul de ciocolata si se toarna amestecul in forma. Se coace 30-35 de minute - ar trebui sa fie inca putin moale la interior. Se raceste complet in forma.
3. Se scoate cu grija si se pune pe un platou. Se presara zahar pudra si cacao, apoi se serveste feliat, cu crème fraiche sau cu smantana dulce.
Foto: Good Food