- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente pentru rețeta Eclere cu ciocolata si frisca:
250 ml apa
100 ml ulei
4 oua
150 g faina
un praf de sare
Pentru crema
1 plic budinca ciocolata
400 ml lapte
100 g unt
esenta rom
1 lingura cacao
100 g zahar
200 ml frisca
ciocolata pentru finisare (optional)
Mod de preparare pentru rețeta Eclere cu ciocolata si frisca:
1. Intr-o craticioara pe foc se pune uleiul, apa si sarea.Cand au clocotit se pune toata faina o data. Se amesteca si se lasa la racit. Ouale se incorporeaza in compozitia calduta unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Cu un pos, in tava tapetata cu hartie de copt se pun mici gramajoare de aluat. Se da tava la cuptor, incins la cca.180 grade si se coc cojile 20-25 minute fara a deschide insa usa.
2. Praful de budinca se amesteca cu cacaua, zaharul si putin lapte rece. Compozitia se taorna in restul de lapte si se fierbe pe foc mic pana s-a ingrosat. Se lasa la racit amestecand periodic . Cand crema este rece se incorporeaza untul frecat spuma si esenta.
3. Cojile se taie in doua pe orizontala, se pune un strat de crema apoi unul de frisca. Se decoreaza cu ciocolata topita sau cu zahar pudra.
Poftă bună!
Foto: Good Food
Reteta zilei: Oua coapte cu spanac si rosii... Reteta zilei: Pui dulce cu salata calda de porumb si cartofi...