Desert: Reteta Patratele de fistic & ciocolata cu lapte

Perfecte pentru a le savura alaturi de un ceai parfumat.

Ingrediente pentru Reteta Patratele de fistic & ciocolata cu lapte:

140g de fistic decojit
200g de ciocolata cu lapte, faramitata
200g de zahar fin
200g de unt foarte moale
3 oua
200g de faina cu agent de crestere (sau amestecata cu 2 lingurite praf de copt)
100ml de lapte
150ml de smantana

Mod de preparare pentru Reteta Patratele de fistic & ciocolata cu lapte:

1. Se incalzeste cuptorul la 160° C/gaz 4. Se tapeteaza o tava de prajituri patrata cu latura de 20cm cu hartie de copt. Se mixeaza 125g de fistic, 75g de ciocolata si cam jumatate din zahar intr-un blender, pana cand se maruntesc foarte bine. Se varsa intr-un vas cu restul de zahar, unt, oua, faina si lapte, plus un praf de sare, si se bat. Se pune amestecul in tava si se coace 35-45 de minute, pana cand un betisor infipt in aluat iese curat. Se lasa sa se raceasca.

2. Se topeste restul de ciocolata cu lapte, apoi se combina cu smantana si se lasa sa se raceasca pana se poate intinde. Se taie marginile prajiturii, apoi se taie pe jumatate, pe orizontala. Se intinde putina glazura peste baza, apoi se asaza deasupra celalalt blat. Se intinde restul de glazura, se toaca in bucati mari fisticul ramas si se presara deasupra. Pentru a servi, se taie in 16 patrate.

Pofta buna!

Citeste mai multe retete interesante pe Good Food!

Ultimele știri