Ingrediente pentru Reteta Placinta cu rubarba:
Pentru aluat
300g de faina
150g de unt, rece, taiat cubulete
100g de zahar pudra
2 galbenusuri
lapte, pentru uns
Pentru umplutura
4-5 tulpini de rubarba, curatate, taiate si fierte
intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar brun si sucul de la o portocala, pana cand se inmoaie
Mod de preparare pentru Reteta Placinta cu rubarba:
1. Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, cu varful degetelor, pana cand capata o consistenta nisipoasa. Se adauga zaharul si se amesteca din nou, apoi galbenusul si, la final 1-2 lingurite de apa rece, cat sa se lege. Se amesteca totul pana cand aluatul devine omogen. Se da la frigider 30 de minute.
2. Se incalzeste cuptorul la 200º C sau 180º C/gaz 6. Se intind cu sucitorul doua foi de aluat. Pe o farfurie adanca termorezistenta, se asaza o foaie de aluat. Se umple cu compozitia de rubarba. Se acopera cu cea de-a doua foaie si se inlatura excesul de aluat. Se unge cu un pic de lapte, apoi se da la cuptor timp de 20 de minute sau pana cand partea de deasupra este aurie si crocanta.
Pofta buna!
Foto: Good Food