Ingrediente pentru reteta Prajitura cu nuci si bezea:
Pentru Blat:
- 3 galbenusuri;
- 1 lingura de unt;
- 150g de zahar;
- 1 pahar de faina;
- 1 pahar de apa la temperatura camerei;
- 1 plic de praf de copt;
- 4 linguri de nuca macinata;
- jumatati sau sferturi de nuca prajita 5 minute la cuptor;
- stafide tinute 30 minute in rom;
- cacao pentru ornat.
Pentru bezea:
- 3 albusuri;
- 90 g zahar;
Mod de preparare pentru reteta Prajitura cu nuci si bezea:
1. Galbenusurile se freaca cu 1 lingura de unt. Se adauga zaharul, apoi faina si apa, nucile macinate, praful de copt si se amesteca bine.
2. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt. Se presara nuca si stafidele pe deasupra, apoi se baga la cuptor 40-45 de minute.
3. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Dupa ce blatul este copt, se intinde bezeaua peste blat si se coace pentru 5 minute, in cuptorul incalzit la 180 grade.
4. Se scoate prajitura din cuptor si se pudreaza cu cacao. Se lasa sa se raceasca, apoi se serveste.
Pofta buna!
FOTO: kloppskitchen.com
Desert: Reteta Placinta cu rubarba... VIDEO! Reteta lui Vladutz: Aripioare thailandeze...